Завантаження ...
Новобудови Києва

Як уникнути поломки тримача задньої перекидки велосипеда

Щоб уникнути поломки такого тримача, варто дотримуватись деяких рекомендацій.

Велосипедний півник або тримач задньої перекидки – це кронштейн велосипеда, що утримує задній перемикач. Доволі часто власники такої техніки називають його сережкою. Ця важлива запчастина була розроблена, щоб запобігти поламки рами. Якщо велосипед зазнає сильного удару, то ламається півник, тому ремонт буде досить недорогим. В залежності від конструкції тримач може бути знімний або незнімний.

Де встановлюється знімний тримач задньої перекидки

В легких рамах, виготовлених з алюмінію, титану, карбону, використовуються півники з таких же матеріалів. Якщо він зігнеться, то краще його замінити, ніж намагатися відремонтувати, бо під час спроби його вирівняти, в ньому з’являються мікротріщини, котрі рано чи пізно призведуть до його поламки. Щоб уникнути неприємної ситуації, коли сережка зламається під час руху, варто замінити його вдома. Також варто возити з собою таку невеличку запчастину – вона коштує недорого, займає мало місця, але в екстремальній ситуації може врятувати поїздку. Якщо запланована дальня поїздка, то півник обов’язково повинен бути в інструментах, бо рама та інші складові велосипеда відчувають збільшені навантаження. Плюс трава та гілки постійно намагаються потрапити в ланцюг та спиці, а це може призвести до поломки та аварії.

Що робити, щоб уникнути поломки тримача задньої перекидки

У зв’язку з тим, що на ринку представлено багато модифікацій велосипедів, існує й велика кількість тримачів, тому варто одразу з придбанням техніки придбати й півник необхідного розміру.

Щоб уникнути поломки такого тримача, варто дотримуватись деяких рекомендацій:

  • Уникайте ударів в область заднього перемикача та півника;
  • Намагайтеся ставити велосипед на лівий бік, бо тримач задньої перекидки розташований з правової сторони;
  • Якщо «двоколісний товариш» забруднився, то треба протерти не тільки колеса та раму, але й трансмісію з кронштейном;
  • При групових прогулянках варто тримати дистанцію, щоб велосипедист, їдучий позаду зміг вчасно зупинитися та не в’їхав в велосипед попереду. Для цього потрібно давати сигнал «Стоп», піднявши догори руку;
  • Під час руху потрібно перемикати передачі в правильній послідовності, інакше ланцюг може заклинити та зламати сережку.

Тримач задньої перекидки коштує недорого, але якщо його нема з собою, коли він зламається, доведеться нести велосипед на собі, а це не дуже приємна ситуація.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: