Завантаження ...
Новобудови Києва

Переваги використання ламінату

Серед різновидів підлогового покриття ламінат в останні роки продовжує лідирувати, оскільки саме він є проміжною ланкою між достатньо дорогим паркетом і дешевим, та не завжди якісним лінолеумом.

Ламінат, зважаючи на його ціну, може собі дозволити практично кожний домовласник. Основою для його виготовлення слугує деревина, яку спочатку подрібнюють на дуже маленькі фрагменти, а відтак спресовують за допомогою спеціальних технологій та з додаванням клею. На відміну від лінолеуму, ламінат виглядає більш привабливо, створюючи в кімнаті затишок та комфорт.

Особливості вибору ламінату

Перш ніж купити ламінат у Києві потрібно визначитися з його технічними характеристиками, основною з яких є клас зносостійкості: 31, 32 та 33. Два останніх класи є найбільш затребуваними у покупців, оскільки мають найкращі показники міцності, що дозволяють настеляння ламінату у місцях з інтенсивним навантаженням на підлогове покриття (в кухні, на коридорі, в офісному приміщенні та у кафе чи салоні краси).

Ламінат 32 класу більше використовують у побутових приміщеннях, 33 класу – в комерційних та громадських місцях. Ламінат 31 класу має менші показники зносостійкості і його в основному використовують для настеляння підлогового покриття в спальнях, гардеробних кімнатах, підсобних приміщеннях. Найвищі показники міцності у ланіту 34 класу, саме того його встановлюють в спортивних та тренажерних залах, в приміщеннях вокзалів, лікарень та нічних клубів, де одночасно перебуває велика кількість людей.

Купуючи ламінат необхідно враховувати, що під час його настеляння можлива невелика кількість обрізків, тому придбавати його слід «з запасом» в розмірі до 5 відсотків від площі підлоги.

Характерні ознаки ламнінату

За зовнішнім виглядом ламінат, який можна придбати на floors.com.ua, нагадує паркетну дошку, проте на відміну від неї складається з кількох шарів:

  • нижнім шаром є водонепроникна підкладка, за допомогою якої фіксується форма ламінатної дошки, що не дозволяє їй вільно згинатися;
  • далі розміщений шар з несучої основи (зазвичай це надзвичайно щільна плита ДВП, яка забезпечує необхідний запас міцності);
  • верхніми шарами є декоративна плівка, що формує зовнішню текстуру ламінату та захисне покриття, що захищає дошку від пошкоджень та вологи.

Ціна ламінату є майже в два рази меншою за ціну паркетної дошки. Крім того, настеляти його надзвичайно легко, кріпиться він за допомогою спеціальних автоматичних замків. За умови належного догляду ламінат можна використовувати впродовж 10-15 років без втрати ним свого первозданного вигляду. За необхідності таке підлогове покриття можна демонтувати та встановити знову в іншому місці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: