Переваги цільнозернової кави

Напій із мелених кавових зерен впродовж століть продовжує радувати своїх прихильників неповторним смаком та неперевершеним запахом.

Напій із мелених кавових зерен впродовж століть продовжує радувати своїх прихильників неповторним смаком та неперевершеним запахом.

Саме в цільних зернах зберігається той неповторний аромат, знайомий всім цінителям напою, який не можна отримати, споживаючи розчинну каву у вигляді порошку. Тільки свіжозварений напій допоможе швидкому вранішньому пробудженню, додасть енергії та бадьорого настрою на цілий день. Асортимент зернової кави достатньо великий та включає яскраву арабіку, варіанти авторського приготування з різним ступенем обсмажування зерен, характерними особливостями смаку та аромату.

Незаперечні переваги цільнозернової кави

Цільнозернова кава зберігає всі властиві напою смаки та аромати, які в значній мірі втрачаються після того, як її змелють та зберігають впродовж тривалого часу (в розчинній каві вміст корисних речовин ще менший). Окрім органолептичних показників, кава в зернах ціна якої є досить прийнятною в порівнянні з меленою та розчинним продуктом, має ще ряд незаперечних переваг:

  • купуючи зернову арабіку покупці отримують можливість самостійно оцінити зовнішній вигляд продукту та його цілісність;
  • саме по цільних зернятах можна визначити ступінь обжарювання зерен та дотримання умов їх сушіння та зберігання;
  • тільки від щойно змеленого та приготовленого напою можна отримати дійсну насолоду та насичений смак.

Завдяки цільним зернам можна сміливо експериментувати, подрібнюючи їх до певного ступеня чи фракції, що дозволяє отримувати незвичні смаки та нові аромати, змінювати характеристики напою. Для приготування в турці кавові зернятка можна подрібнити дуже мілко, для заварювання у френч-пресі – можна використовувати дещо грубіший помел. Сучасні моделі кавоварок дозволяють заварювати неперевершений напій з цільних зерен, які достатньо засипати у спеціальний відсік кавомашини, а їх подрібнення машина зробить самостійно.

Особливості придбання та приготування зернової кави.

Використання щойно змеленої кави дозволяє приготування неперевершених за смаком традиційних еспресо та амерікано, які отримають насичений та напрочуд густий аромат. Каву можна зберігати впродовж тривалого часу, який не вплине на якість напитку та його смак. Купляючи каву необхідно попередньо визначитися з її ступенем обжарювання, адже від цього залежить її аромат та смакові якості.

Інтернет- магазин «Амбасадор» https://ambassador.cafe/ua/ пропонує покупцям каву в пакетах по 200 г та одному кілограму. Продукт зберігається в непрозорих пакетах, які убезпечують його від дії сонячних променів, вологи чи інших шкідливих факторів. Для побутових потреб більш прийнятними є невеликі пакети, які дозволяють спробувати різні варіанти кавових зерен, для промислового використання варто придбавати кілограмові пакети, які є оптимальними за співвідношенням ціна/якість.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: