Завантаження ...
Новобудови Києва

Використання центробіжних насосів

Більшість пересічних мешканців багатоквартирних будинків і не здогадуються, що тепло до їхніх осель поступає, в тому числі, завдяки використанню потужних промислових відцентрових (більш широковживана назва – центробіжних) насосів.

Без них неможлива подача води на верхні поверхи багатоповерхівок та викачування каналізаційних стоків. Окрім комунальної сфери центробіжні насоси широко використовують в сільському господарстві та промисловості, в пожежних установках і на мийках.

Особливості технічних характеристик

Принцип дії центробіжних насосів полягає у використанні відцентрової сили, яка виникає внаслідок обертання лопатей спеціального колеса. За їх допомогою здійснюється подача чистої води до накопичувальних цистерн, проводиться наповнення басейнів, полив ділянок фермерських господарств, підтримання необхідного тиску рідини в промислових системах поливу та зрошування полів.

Для відцентрових насосів характерними є високі показники продуктивності, надійності та ремонтопридатності, що дозволяє використовувати їх для перекачування не тільки води але й харчових продуктів (молока та вершків), хімічних речовин (технічних масел та кислоти) та суміші речовин, що містять, в тому числі, органічні волокна.

Обираючи конструкції центробіжних насосів необхідно враховувати тип виробництва, де вони будуть використовуватися та технічні властивості показуваних речовин.

Асортимент центробіжних насосів

Конструктивні особливості відцентрових насосів залежать від специфіки технологічної лінії та інженерних показників, що визначають об’єми переміщуваної рідини, їх густину, рівень кислотності, тиск, а також вимоги щодо санітарно-гігієнічних параметрів.

В залежності від зазначених параметрів відцентрові насоси можуть бути:

  • вертикальними, діагональними чи горизонтальними;
  • гвинтовими і вихровими, консольними відцентровими;
  • герметичними, дозувальними чи конденсатними.

Окрім того, центробіжні насоси можуть бути призначені для відкачування харчових чи поживних речовин, нафтопродуктів та фекалій. Для вибору насосів варто проконсультуватися у фахівців компанії «Далгакиран компресор Україна», що здійснює поставку відповідного обладнання в межах України.

На сайті компанії представлені зразки обладнання провідних машинобудівних компаній світу, в тому числі, Packo (Бельгія) та Salvatore Robuschi (Італія), офіційними дилером яких виступає ТОВ «Далгакиран Компресор Україна».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: