Системи вентиляції в житлових і робочих приміщеннях

Задля забезпечення безпечної та безперебійної роботи підприємств в його виробничих приміщеннях повинен бути забезпечений оптимальний мікроклімат, який неможливий без функціонування належної системи вентиляції.

Задля забезпечення безпечної та безперебійної роботи підприємств в його виробничих приміщеннях повинен бути забезпечений оптимальний мікроклімат, який неможливий без функціонування належної системи вентиляції.

Професійна вентиляція за допомогою витяжної системи убезпечить виробниче приміщення від надмірної кількості забрудненого повітря та присутності шкідливих речовин, а припливна система сприятиме надходженню свіжого повітря.

Встановлення вентиляційних систем на виробничих об’єктах

Забруднене внаслідок виробничих процесів повітря виводиться назовні завдяки витяжним зонтам загальнообмінних вентиляційних систем, які встановлюються безпосередньо над місцем утворення забруднюючих речовин. Вивід забрудненого повітря через повітропроводи забезпечує вентилятор та автоматика. На промисловому об’єкті можна встановити місцеву чи комбіновану вентиляційну систему, загальнообмінну чи систему, обладнану клімат-контролем.

В процесі облаштування вентиляційної системи виконуються декілька етапів робіт, в тому числі:

  • на підготовчому етапі виконуються інженерні розрахунки та проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації, підбір та комплектація необхідного обладнання;
  • на етапі монтажних робіт проводиться облаштування системи повітропроводів та встановлення обладнання безпосередньо на виробничому об’єкті;
  • на етапі пусконалагоджувальних робіт здійснюється підключення всіх робочих механізмів та їх випробовування на працездатність.

Після завершення випробувальних робіт вентиляція виробничих приміщень запускається в експлуатацію, а її показники заносяться у відповідний паспорт.

Вентиляція для житлових будинків

Умови комфортного проживання у житловому будинку можуть бути забезпечені тільки у випадку наявності у приміщенні свіжого повітря без домішок пилюки, шкідливих газів чи надмірної вологості. Встановлення металопластикових вікон, основа яких практично немає щілин, унеможливлює приплив свіжого повітря, тому задля вентиляції повітря в будинку необхідно встановити припливно-витяжну вентиляційну систему, що забезпечує також рекуперацію тепла.

Вентиляція будинку з рекуперацією забезпечує доступ в приміщення очищеного від пилу та шкідливих домішок повітря, яке в холодну пору року одночасно підігрівається до комфортної температури завдяки використанню водяного або електричного калорифера. Використання системи вентиляції убезпечує будинок від виникнення цвілі та грибків та виводить назовні неприємні запахи, що виникають на робочій зоні кухні, у туалеті чи ванній кімнаті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: