Завантаження ...
Новобудови Києва

Особливості виготовлення та застосування гайок

Гайки мають найрізноманітніше застосування для міцного та надійного з’єднання металевих й дерев’яних виробів, конструкцій з бетону, каменю та пластмаси.

Для кріплення гайки застосовується шпилькове або болтове з’єднання, в якому може бути передбачене використання спеціальних шайб або граверів. Найбільш уживаною формою гайки є шестигранна, яка зовні має шість граней, в середині – внутрішню різьбу зроблену в наскрізному або лише частковому отворі. Класи точності, за якими здійснюється виробництво гайок, відповідають високій точності (клас А), нормальній точності (клас В) і грубій точності (клас З).

Особливості виготовлення звичайних та ковпачкових гайок

В залежності від подальшого призначення можна купити гайки, для виготовлення яких використано сплави кольорових металів, нержавіюча сталь класу А2 кислотостійка сталь А4 або конструкційна вуглецева сталь, поверхня гайки може бути покрита антикорозійним нікелевим або цинковим шаром. На вартість метизів безпосередньо впливає матеріал, з якого вони виготовлені, застосований під час виготовлення клас точності, розмір та наявність/відсутність антикорозійного покриття.

Одним з різновидів метизів є ковпачкові (глухі) гайки, які мають не наскрізну, а глуху різьбу тільки з одного боку, з іншого боку поверхня округла або сферична. В процесі застосування досить часто ковпачкові гайки застосовують одночасно зі звичайними, що вкрай необхідно під час кріплення вузлів та агрегатів, що зазнають динамічного навантаження, різного виду обертання чи вібрації. Для їх виготовлення застосовують:

  • нержавіючу сталь класу А2 або кислотостійку сталь;
  • латунь або вуглецеву конструкційну сталь (клас міцності 5 або 6);
  • антикорозійне нікелеве або цинкове покриття.

Конструктивні особливості гайки-баранчика та самостопорної гайки

Визначальною особливістю гайки-баранчика є відсутність необхідності в застосуванні будь-яких інструментів для закручування/відкручування гайки, вказані операції досить зручно виконувати пальцями рук за допомогою спеціальних вушок. Найбільш часто зазначені гайки використовують для кріплення деталей чи конструкцій, які потрібно час від часу розбрати/ знімати та встановлювати знову. Найбільш часто гайки-баранчики використовують промислові підприємства, будівельні та комунальні заклади та установи. Зручність використання таких метизів пов’язана з наявністю спеціальних вушок, передбачених у верхній частині гайки для зручного захоплення пальцями рук.

В інтернет - магазині торгової марки «Дінмарк» можна купити гайки, які мають здатність до самофіксації, що убезпечує з’єднання вузлів та агрегатів, що піддаються впливу динамічних вібронагрузок, від мимовільного розкручування. В асортименті магазину також представлені різні види рим-гайок, корончастих, подовжених, прорізних, приварних та стикових гайок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: