Завантаження ...
Новобудови Києва

У чому полягає привабливість акцій «Пепсі»

PepsiCo («Пепсіко») — один із найбільших лідерів ринку безалкогольних напоїв та харчових продуктів у світі.

Понад 200 країн купують продукцію цієї компанії, що дозволяє їй постійно збільшувати кількість реалізованої продукції. Найбільш популярним та відомим продуктом є напій Pepsi, хоча асортимент продукції, що виробляє PepsiCo, набагато більший — 23 бренди. Компанія є потужним виробником із диверсифікованим бізнесом, що дозволяє їй займати велику частину ринку в США. Саме тому акції PepsiCo є непоганим варіантом для довгострокового капіталовкладення. Це підтверджує і те, що фахівці американської фондової біржі Nasdaq Stock Market вважають активи цієї корпорації одними з найцінніших і включили їх до індексу Nasdaq-100. Інвестори також мають великий інтерес до цінних паперів «Пепсіко».

Як складається ціна акцій PepsiCo

Акції Пепсі зростають у ціні дуже динамічно. Наведемо приклад. Якщо на початку 2000 р. вартість однієї становила майже $30, то вже у січні 2022 р. вона мала ціну близько $178. Зберігаються перспективи росту і зараз.

Але перед тим, як прийняти остаточне рішення щодо інвестування, варто вивчити стан інших ринкових факторів, які впливають на зміну вартості цінних паперів. Насамперед, до них відносять інформацію про:

  • фінансову діяльність корпорації;
  • глобальні або регіональні економічні кризи;
  • збільшення / зменшення обсягів купівлі або продажу продукції компанії;
  • скорочення або розширення асортименту;
  • світові ціни на сировину, необхідну для виробництва продукції;
  • внутрішньополітичну та економічну ситуацію в країнах, що споживають продукцію PepsiCo.

Головним же фактором серед усіх є результати фінансової діяльності корпорації. Ще раз підкреслимо, що у ситуації з PepsiCo останнім часом ці показники демонструють тенденцію до зростання.

Переваги інвестування в акції «Пепсі»

В останні роки PepsiCo витрачала близько 68,8% свого чистого прибутку на виплату дивідендів. Це дало можливість фахівцям оцінити її річну дивідендну прибутковість у 2,8 % від поточної вартості цінних паперів. Це означає, що акціонери компанії зможуть отримати 2,8 % прибутку у вигляді виплат. Зараз ця сума складає близько $ 4,247 за одну акцію. Найближче нарахування заплановано на кінець березня 2022 р. Порівняно з іншими пропозиціями, коефіцієнт виплат PepsiCo вважається високим, і тому інвестувати в неї гроші є вигідною справою.

Придбання акцій Pepsi — як це зробити

Для того щоб зайнятися інвестуванням в Україні, потрібно стати клієнтом інвестиційної компанії, яка має право здійснювати операції з цінними паперами на іноземних біржах. У нашій країні першою отримала доступ до NASDAQ компанія «Фрідом Фінанс УКРАЇНА». Вона є частиною американського холдингу Freedom Holding Corp., що дає можливість українським клієнтам додаткові гарантії щодо безпечності заощаджень.

Трейдери, інвестиційні консультанти, які працюють в Україні, мають 10-річний досвід роботи на фондових ринках. Клієнту допоможуть відкрити рахунок, відслідкувати динаміку котирувань акцій, зроблять необхідні рекомендації та прогнози на курс, що базуються на аналітичних даних. Такий комплексний підхід дозволить не допустити помилок під час формування власної фінансової стратегії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: