Особливості обслуговування кондиціонерів

Виконання робіт щодо сервісного обслуговування та періодичного чищення кліматичного обладнання на кшталт кондиціонера продовжує ресурс його експлуатації, суттєво зменшує використання електроенергії та забезпечує відповідні кліматичні умови в приміщенні впродовж усього літнього періоду.

Виконання робіт щодо сервісного обслуговування та періодичного чищення кліматичного обладнання на кшталт кондиціонера продовжує ресурс його експлуатації, суттєво зменшує використання електроенергії та забезпечує відповідні кліматичні умови в приміщенні впродовж усього літнього періоду.

Замовивши послугу з сервісного обслуговування кондиціонерів на сайті ТОВ «Клімат Буд» https://climatbud.com.ua/ua/uslugi/servisnoe-obsluzhivanie-i-remont-konditsionerov.html клієнти уникають витрат на обов’язковий ремонт кліматичного обладнання, вартість якого може становити до 70 відсотків ціни кондиціонера.

Необхідність проведення сервісного обслуговування кондиціонерів

Окрім суто технічних параметрів для проведення сервісного обслуговування кліматичного обладнання, існують також гігієнічні чинники – при відсутності періодичного огляду та чищення на обладнанні збирається та розмножується багато хвороботворних мікроорганізмів, які є вкрай небезпечними для здоров’я людини та можуть спровокувати виникнення респіраторних й інших хвороб дихальної системи або алергічних реакцій.

Для побутових кондиціонерів сервісне обслуговування та чищення необхідно виконувати щонайменше двічі на рік, для кондиціонерів, встановлених у комерційних приміщеннях, де зазвичай перебуває значна кількість людей впродовж робочого дня операції щодо чищення та обслуговування варто проводити не менше як чотири рази протягом року. В кімнатах, де розташоване серверне обладнання чистку кондиціонерів необхідно проводити кожного місяця.

Задля уникнення негативного впливу хвороботворних бактерій, що зазвичай осідають та розмножуються на крильчатці внутрішнього блоку кондиціонера чищення кондиціонера варто проводити перед початком літнього сезону та після його завершення.

Види робіт, що виконуються при сервісному обслуговуванні кондиціонерів

Вартість робіт що сервісного обслуговування кліматичного обладнання залежить від періодичності їх проведення, оскільки при досить частому їх виконанні об’єм виконуваних робіт, як правило, зменшується. До переліку послуг, що надаються під час сервісного обслуговування кондиціонерів входить:

  • проведення зовнішнього огляду стану кліматичного обладнання та надійності кріплення;
  • перевірка стану герметичності магістрального проводу між внутрішнім та зовнішнім блоками;
  • ревізія стану деталей електричного обладнання, надійності кріплення електричних контактів та плат.

Окрім того, під час сервісного обслуговування здійснюється чистка теплообмінника та корпусу кондиціонера, очищується крильчатка, перевіряється наявність фреону у достатній кількості, очищуються фільтруючі елементи (при необхідності здійснюється їх заміна).  
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: