Які бувають заготовки для вишиванок

Якщо Ви вирішили вишити сорочку вишиванку, але розгубились у різноманітті запропонованих варіантів – ця стаття для Вас. Ми спробуємо допомогти Вам і, можливо, відповісти на деякі найбільш поширені запитання.

Якщо Ви вирішили вишити сорочку вишиванку, але розгубились у різноманітті запропонованих варіантів – ця стаття для Вас. Ми спробуємо допомогти Вам і, можливо, відповісти на деякі найбільш поширені запитання.

По-перше: вишивати самостійно або замовити вишивку? Звичайно ж вишивання сорочки відповідальний момент. Вона – це не просто якась річ, це справжній оберіг (звичайно, якщо Ви вишиваєте з любов’ю та найкращими думками). Якщо ж все таки Ви хочете замовити вишивку, вибирайте майстриню з великим досвідом. Бажано також подивитися на її попередні роботи, оцінити наскільки аккуратно виконується вишивка, а також зверніть увагу на зворотню сторону вишивки. Вона має бути дуже чистою, бажано зразковою. Не має бути ні вузлів не перетяжок нитки. Це має значення не лише естетичне, а й ще існує народне повір'я - "Зворотня сторона вишивки – як зворотня сторона життя, має бути красивою".

По-друге: шити сорочку, чи придбати заготовку? Якщо у Вас є можливість, то звичайно краще пошити вишиванку самостійно, або звернутися до ательє за допомогою. Якщо такої можливості немає, тоді варто придбати заготовку для вишиванки.

Які ж бувають заготовки для вишиванки? Це може бути вже пошита готова сорочка необхідного розміру. Є декілька варіантів пошитих заготовок. Це заготовки з вже витканим місцем для вишивки, зі вставками у вигляді канви. Вони можуть бути як вже витканими на тканині, так і пришитими. Переваги такої сорочки у тому, що вишивати по канві набагато зручніше. Але є в них і недоліки: місце для вишивання лише там, де э канва. Вишити будь який малюнок або схему у Вас не вийде, і розташувати вишивку можна так, як розташована канва.

Є пошиті вишиванки без витканого місця для вишивання. Виготовляють їх з домотканого полотна – рівномірної тканини, на якій можна вишити будь яку схему. Домоткане полотно буває 100% натуральне, або напівсинтетичне. Також можна знайти полотно різної щільності. На всіх цих заготовках можна вишивати здебільшого хрестиком і потрібно рахувати клітинки. Якщо ж робити цього не хочеться, простіше вишивати на заготовках з нанесеним малюнком. Такі заготовки – це два або три відрізки тканини, на яких нанесено малюнок для вишивання. Вишивати заготовки з малюнком набагато скоріше, бо рахувати клітинки вже не доведеться. Вишити сорочку у такий спосіб можна і нитками і бісером.

Вибір досить великий, але робити його Вам. Ми сподіваємося, що ця стаття допоможе Вам зробити правильний вибір, а вишивання буде для Вас приємним.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: