Завантаження ...
Новобудови Києва

ТОП 5 властивостей рогожки

Вона має багато переваг та особливостей, розглянемо 5 найважливіших.

Оббивних матеріалів зараз дуже багато, саме рогожка набуває популярності. Це тканина світлого кольору, одна із різновидів шенілу.  На початку, використовувалась для пуфів, а згодом і для більш габаритних меблів, диванів, крісел та тахти. Завдяки спеціальному переплетенню ниток, має візерунок, який нагадує шахову дошку. Матеріал натуральний, частіше всього це льон.

Вона має багато переваг та особливостей, розглянемо 5 найважливіших:

  1. Міцна, за рахунок щільності ниток, її важко пошкодити, тому можна поставити диван у вітальню або дитячу кімнату. Проте треба пам’ятати, що кігтики домашніх улюбленців, можуть негативно вплинути на зовнішній вигляд тканини.
  2. Легка у догляді, не боїться навіть сильних забруднень. Достатньо буде пропилососити, або зробити легку вологу чистку. Якщо на дивані з’явилася пляма, яку одразу не вдалося видалити, треба покласти серветку, яку ви попередньо зволожите. А потім нанесіть зверху мильний розчин та вберіть вологу губкою. Зверніть увагу, серветку обирайте білу, уникайте кольорових, ви зіпсуєте оббивку.
  3. Тканина не деформується з часом, не розтягується, тримає свою форму.
  4. Завдяки натуральному матеріалу, не викликає алергічні реакції, подразнення шкіри, навіть у хронічних алергіків. Тому меблі із рогожки цілком доречні для дітей.
  5. Підійде для будь-якого інтер’єру та стилю. Ідеально впишеться як на кухні, так і у дитячій кімнаті. Це заслуга оригінальних візерунків, та нейтральним кольором.

Особливості догляду за оббивкою із рогожки

Хоча тканина легка у догляді, але існують основні правила:

  • Якщо ви навіть не помічаєте забрудненість, все одно, робіть вологу чистку один раз в місяць.
  • У разі, якщо не в змозі подолати пляму, краще зверніться до спеціалістів. Професіонали, які займаються чисткою автомобільних меблів, також підійдуть.
  • Не залишайте догляд дивана на потім, тому що його буде вже важко зробити чистим або вивести застарілий бруд.
  • Не наносьте мийний засіб безпосередньо на тканину, краще на ганчірочку, в цьому випадку буде легко прибрати зайву вологу.
  • Рогожка міцна, але не рекомендується сильно терти її щіткою, нитки можуть згодом стати тонкими на пошкодження.
  • Мийний засіб обирайте обережно, у них бувають дуже агресивні компоненти, наприклад луги або відбілювачі які зіпсують колір.
  • Перш ніж використати засіб на дивані, зробіть тест, нанесіть на непомітну ділянку і поспостерігайте,  як він себе поведе.
  • Не можна з’єднувати два засоби разом, тому що може підсилитись ефект, а це нашкодить тканині.

З яким стилем поєднати меблі із рогожки

За зовнішнім виглядом вона проста, без зайвих деталей, тому гарно впишеться в стиль мінімалізм. Проте для офісу або кабінету рогожка буде недоречною. Вінтажний диван з оббивкою, спеціалісти радять поставити в кімнату у стилі модерн.

Це сучасність, яка переплелась із розкішшю, тому рогожка буде дуже доречною. Дизайнери не рекомендують використовувати рогожку в стилі лофт, але це допустимо. Загальну цілісність інтер’єру стилю кантрі, додадуть крісла, пуфи та канапи із рогожки, вони подарують образу класичних ноток.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: