Завантаження ...
Новобудови Києва

Як встановити дитяче автокрісло правильно

Закон передбачає обов`язок батьків возити дитину зростом до 145 см в автокріслі. Безпека малюка відіграє ключову роль, проте для її забезпечення мало вибрати відповідний за всіма параметрами аксесуар – важливо правильно і надійно закріпити його. Як впоратися із цим завданням самостійно – у матеріалі далі.

Установка дитячого автокрісла: вибір відповідного місця

Вибирати місце в автомобілі для дитячого автокрісла потрібно ще до його покупки. Це також важливо, як і вибрати аксесуар в каталозі Алло у Вінниці для дитини, враховуючи вік. Такий підхід запобігатиме неприємним сюрпризам – незручному розташуванню, відсутності комфорту чи безпеки для малюка. Оптимальні рішення:

  • центральне заднє сидіння – простір, що не деформується під час зіткнення;
  • місце за пасажиром – усаджування дитини та її висаджування буде проводитись з боку тротуару;
  • переднє сидіння біля водія – можна контролювати поведінку малюка та ступінь його безпеки прямо під час руху.

Закон не обмежує батьків у виборі розташування аксесуара, але важливо, щоб був необхідний рівень безпеки. Якщо потрібно вибирати дитячі автокрісла у Вінниці, достатньо зайти на сайт Алло.ua. Тут представлені конструкції різних габаритів, брендів та цінових категорій.

Фіксація автокрісла для дитини: надійні способи

Установка дитячого автокрісла – ключове завдання для дорослих. Неправильно зафіксований аксесуар не зможе захистити дитину. Існує декілька способів встановити автокрісло надійно:

  • За допомогою ременів безпеки. Вважається універсальним, оскільки застосовується у всіх вікових групах на будь-яких пасажирських сидіннях. Під час перевезення малюків штатним ременем фіксується крісло, а дитина – внутрішнім. Дітей старшого віку пристібають, аксесуар утримується за рахунок своєї ваги.
  • Використовуючи кріплення Isofix. Вірогідність неправильного монтажу майже нульова. Isofix – жорстке кріплення конструкції до кузова. Фіксація виконується завдяки зʼєднанню спеціальних скоб, вбудованих у заднє сидіння автомобіля, та кронштейнів автокрісла.
  • За допомогою системи Latch. Спосіб кріплення, аналогічний попередньому, який використовується в автомобілях із США. Тут кронштейни замінені скобами для фіксації.

Щоб установка автокрісла пройшла правильно, потрібно дотримуватись інструкції до аксесуара.

Кріплення автокрісел: поради спеціалістів

Щоб убезпечити малюка в автомобілі, важливо враховувати:

  • при монтажі крісла попереду біля водія потрібно відключити подушку безпеки;
  • спинка аксесуара має бути максимально наближена до стаціонарного сидіння;
  • в автомобілях, де подушки безпеки розташовані по боках, потрібно встановлювати крісло поза зоною їх досяжності.

Після монтажу автокрісла необхідно перевірити надійність кріплення. Для цього порухати його з боку в бік – допускається зміщення не більше ніж на 1-2 см.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: