Перевезення лежачих хворих в Україні

Різні травми та хвороби, пов'язані з похилим віком, або киснева залежність, часто стають причинною нездатності людини самостійно пересуватися. І в цьому випадку доставити її з лікарні додому, чи з дому на діагностику або в пансіонат для літніх, можна лише за допомогою спеціалізованого транспорту.

Різні травми та хвороби, пов'язані з похилим віком, або киснева залежність, часто стають причинною нездатності людини самостійно пересуватися. І в цьому випадку доставити її з лікарні додому, чи з дому на діагностику або в пансіонат для літніх, можна лише за допомогою спеціалізованого транспорту.

Що ж робити, коли необхідне екстрене чи планове транспортування хворого? До кого звернутися та як організувати все правильно?

Різновиди транспортування хворих

Медичні працівники виділяють два види транспортування пацієнтів залежно від ситуації та тяжкості стану хворого. В особливо складних випадках потрібно екстренне перевезення. Термінова госпіталізація може бути потрібна для поранених і травмованих, у випадках різкого та серйозного погіршення стану здоров'я, за наявності критичних відхилень у життєво важливих показниках.

Планове транспортування планується заздалегідь. Зазвичай це необхідно для доставки пацієнта зі стаціонару додому, відвідування медустанови для проведення обстежень, планової госпіталізації або переїзду в пансіонат для людей похилого віку, хоспіс.

Правила безпечного транспортування хворого

Як державні, так і приватні бригади мають досить великий досвід перевезення хворих різної тяжкості і знають, як транспортувати людину з мінімальним ризиком для її здоров'я. Однак близькі та родичі також мають допомогти підготуватися хворому до поїздки та розуміти, якого алгоритму дотримуватись у процесі поїздки.

Якщо перевезення заплановано заздалегідь, необхідно обговорити з хворим: пояснити йому ціль майбутньої поїздки, постаратися налаштувати його на позитивний лад. Якщо пацієнт приймає медикаменти, потрібно простежити, щоб усі рекомендації лікаря були суворо дотримані. Краще не годувати хворого мінімум за 2 години до початку поїздки, щоб уникнути нудоти в дорозі.

Всі шляхи проходження бригади, а також підходи до ліжка хворого бажано звільнити заздалегідь, щоб уникнути зайвої метушні, коли фахівці вже будуть на місці. Залежно від особливостей планування квартири та будинку вони підберуть найбільш комфортний варіант переміщення хворого. Найчастіше для цього використовують ноші, спеціальне крісло або каталку.

Під час транспортування до машини та в самому автомобілі пацієнт надійно фіксується до каталки ременями. Це дозволяє уникнути травм та запобігти падінню. У деяких випадках, щоб позбавити хворого від болю та стресу, лікар може вдатися до застосування седативних препаратів.

До кого звернутися по допомогу?

У ситуаціях, коли виникає необхідність екстрено доставити людину до лікарні, правильне рішення може бути лише одне – дзвінок до служби швидкої допомоги. Чергова бригада зможе максимально швидко відреагувати на ваше звернення та терміново госпіталізувати хворого.

Фото: https://www.evomed.com.ua/perevezennya-lezhachyh-hvoryh-kyyiv/

Організовувати планове перевезення найкраще за допомогою приватних компаній, що надають такі послуги. Як правило, вони мають великий асортимент обладнання, з ними можна обговорити всі деталі майбутньої поїздки, врахувати деякі побажання пацієнта та його родичів.

Компанія Evomed пропонує послуги з перевезення лежачих хворих по Україні, з України в Європу. Для транспортування людей з обмеженими фізичними можливостями компанія використовує обладнані, сучасні автомобілі. Персонал регулярно проходить курси підвищення кваліфікації.

 

Сайт компанії «Evomed»: https://www.evomed.com.ua/

Телефон: +38 (050) 447-75-33

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: