Завантаження ...
Новобудови Києва

6 типів інвестиційних стратегій і як почати

Правильна інвестиційна стратегія може бути одним із найкращих шляхів до фінансової свободи. Незалежно від того, чи служить це доповненням до вашого регулярного доходу, додатковими заощадженнями на пенсію чи способом погашення боргу — найкращі інвестиційні стратегії можуть покращити ваше фінансове здоров’я.

З огляду на це, існує так багато типів інвестиційних стратегій, що спочатку це може здатися величезним. Від акцій та облігацій до нерухомості – доступні численні варіанти. Наступний посібник охопить кілька зручних для початківців інвестиційних стратегій і допоможе вам знайти правильний варіант для вашої особистої ситуації та цілей. Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Що таке інвестиційна стратегія?

Інвестиційна стратегія — це конкретний план отримання доходу з альтернативних джерел, який зазвичай визначається оцінкою майбутніх цілей, толерантності до ризику, потреб і фінансового стану. Інвестиції потребують різного рівня участі та капіталу для підтримки. Згідно з дослідженням, проведеним спеціалістами з фінансів, більше половини американців мають певну інвестиційну стратегію.

Причина інвестування залежить від людини. Однак зрозуміло одне: інвестиції широко сприймаються як спосіб зміцнити свої фінанси. Найкращі інвестиційні стратегії створять ваш наявний капітал і, сподіваюся, забезпечать форму фінансової безпеки. Не вдаючись у деталі, зазначимо, що різні типи інвестиційних стратегій пов’язані з різними рівнями ризику, періодами часу та навіть залученням.

Як вибрати свою інвестиційну стратегію

Перший крок, щоб розпочати інвестування, — оцінити поточний фінансовий стан. Подивіться, де ви витрачаєте та зберігаєте свої гроші, скільки доходу ви отримуєте, а також будь-які наявні інвестиції, про які ви можете не підозрювати. Часто чудовим місцем для початку є відкриття пенсійного рахунку через вашого роботодавця, особливо якщо він має відповідні варіанти. Подумайте про те, що вам уже доступно, і переконайтеся, що ви використовуєте ці можливості в повній мірі. Потім шукайте додаткові гроші у своєму бюджеті, щоб розпочати інвестиційну стратегію.

6 типів інвестиційних стратегій

Найкращий тип інвестиційної стратегії виходить за рамки пошуку стратегії, яка приносить найбільший прибуток. Коли ви вирішуєте, як ви інвестуєте свої кошти (і, зрештою, час), потрібно враховувати ще багато факторів. Я рекомендую початківцям інвесторам дивитися на свій ідеальний час виконання, бажаний рівень діяльності та індивідуальну толерантність до ризику. Ці міркування вимагатимуть перегляду вашого розкладу, повсякденного життя, віку тощо. Читайте далі, щоб краще зрозуміти ці типи інвестиційних стратегій:

1. Короткострокові інвестиційні стратегії
Короткострокова інвестиційна стратегія, як правило, дає результати до трьох років. Декілька прикладів такого типу інвестиційної стратегії – оптова торгівля, ощадні рахунки з високими відсотками, короткострокові облігації та рахунки для управління готівкою. Інвестори зазвичай тяжіють до короткострокових проектів, якщо вони збирають кошти на майбутню подію (наприклад, весілля) або якщо вони зацікавлені в швидкому заробленні капіталу, щоб інвестувати в щось інше. Найбільшим фактором, який слід враховувати при розгляді короткострокових опціонів, є прибутковість. З трирічним оборотом у багатьох інвестицій просто не вистачає часу, щоб отримати такі ж результати, як у більш довгих інвестицій.

2. Довгострокові інвестиційні стратегії
Довгострокові інвестиційні стратегії - це те, що зазвичай спадає на думку, коли ви думаєте про інвестування. До них відносяться орендна нерухомість, акції, взаємні фонди, а також золото або предмети колекціонування. Довгострокові інвестиції можуть приносити прибуток протягом кількох років або, у деяких випадках, поки інвестор вирішить залишатися на ринку. Довгострокові інвестиційні стратегії можуть бути чудовим вибором, оскільки вони часто передбачають менший ризик і вищу прибутковість порівняно з іншими інвестиціями. Зважаючи на це, інвесторам доведеться звикнути до того, що їхні капітали залишаються під замком протягом тривалого періоду часу за допомогою такого типу інвестиційної стратегії.

3. Стратегії інвестування з високим ризиком
Ризик — це досить модне слово під час оцінки різних інвестиційних стратегій, і воно стосується нестабільності конкретної інвестиції. Більшість людей асоціюють високий ризик із високою винагородою чи прибутком. У багатьох випадках це може бути правдою, але стратегії інвестування з високим ризиком не для всіх. Найчастіше до цих стратегій тяжітимуть молоді інвестори, які мали б час для фінансового відновлення, якщо щось піде не так. Кілька прикладів інвестиційних стратегій з високим ризиком включають інвестування в стартапи або, так би мовити, «гру» на фондовому ринку.

Торгівля бінарними опціонами є ще одним прикладом. Ця техніка інвестування з високим ризиком і високою прибутковістю рекомендована лише для досвідчених трейдерів, які впевнено відстежують рух ринку, оскільки контрактний період у торгівлі бінарними опціонами може бути коротким, як дні, хвилини або навіть секунди. Ви можете дізнатися більше про бінарні опціони на цьому веб-сайті.

4. Стратегії інвестування з низьким рівнем ризику
Інвестиційні стратегії з низьким рівнем ризику можуть стати чудовими першими інвестиціями для людей будь-якого віку. Найчастіше це пояснюється тим, що інвестори отримують певний прибуток, не ставлячи під загрозу свої початкові інвестиції та не ризикуючи великими фінансовими втратами. Інвестиції з низьким рівнем ризику включають придбання облігацій, компакт-дисків і ощадних рахунків. Диверсифікація є ще одним аспектом інвестування з низьким рівнем ризику — це означає розподіл вашого капіталу між кількома типами інвестицій. Диверсифікація вашого портфеля таким чином може допомогти захиститися від втрати всіх ваших коштів у випадку, якщо одна інвестиція не принесе належного результату.

5. Стратегії активного інвестування
Стратегія активного інвестування – це саме те, що вона звучить: така, у якій інвестор регулярно бере участь. Можна стверджувати, що добре відома стратегія активного інвестування – це перекидання будинків (завдяки популярним телешоу на HGTV). Інша форма активного інвестування – це коли інвестори контролюють власні портфелі акцій, а не співпрацюють з фінансовою установою чи радником. Стратегії активного інвестування можуть бути чудовими для будь-кого, хто хоче практично працювати зі своїми фінансами, чи то шляхом управління портфелем, чи безпосереднього залучення до нерухомості.

6. Стратегії пасивного інвестування
Стратегії пасивного інвестування дозволяють інвесторам сидіти склавши руки, поки їхні активи приносять прибуток. Ці варіанти включають REITs, оренду нерухомості (як правило, з компанією з управління нерухомістю) або індексні фонди. Хоча стратегії пасивного інвестування потребують такої ж кількості досліджень, вони не вимагають щоденної участі порівняно з іншими інвестиціями. З цієї причини багато хто обирає цей тип інвестиційної стратегії як спосіб поповнити свій регулярний дохід або заощадити на пенсію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: