Купуємо генератор для дому

Перебої з постачанням електроенергії є досить звичним явищем, особливо з настанням опалювального сезону, коли об’єм споживання електроенергії значно зростає.

Перебої з постачанням електроенергії є досить звичним явищем, особливо з настанням опалювального сезону, коли об’єм споживання електроенергії значно зростає.

Саме для таких випадків варто купити генератор для дому, який також стане в нагоді у випадку необхідності підключення електричних приладів за відсутності постійних джерел живлення. Для побутових потреб бензинові чи дизельні генератори також затребувані у вигляді запасних джерел живлення для використання в дачному будиночку, гаражі чи в приватній оселі, де немає змоги (або надто дорого) підвести стаціонарну електричну лінію.

Характерні параметри генераторів

Принцип функціонування побутових генераторів грунтується на роботі звичайного двигуна внутрішнього згоряння, де відбувається спалення бензину чи дизельного палива. Двигун внутрішнього згоряння має осеве з’єднання з електрогенератором, що зазвичай кріпиться на спеціально обладнаній рамі. Потужність бензинових генераторів залежить від об’єму двигуна внутрішнього згоряння та коливається в межах 0,6 – 15 кВА. Максимальна тривалість безперервної роботи бензинового генератора, обладнаного системою повітряного охолодження, не повинна перевищувати 8-ми годин, інакше можливе перегрівання двигуна. Більшість дизельних генераторів обладнані рідинною системою охолодження двигуна, тому час їхньої безперервної роботи значно перевищує вісім годин.

Обираючи побутовий генератор на сайті https://e-altsest.com/ua/elektrogeneratory/, необхідно враховувати:

  • максимальну затребувану потужність, що повинна відповідати потужності електричних приладів, підключених до електричного живлення;
  • режим роботи генератора (для безперервного використання в умовах посиленого режиму варто зупинитися на професійному обладнанні);
  • цінові параметри генераторів (у випадку періодичного використання обладнання для невеликих навантажень варто придбавати недорогі моделі).

Критерії вибору

Обираючи генератор для побутового використання варто враховувати його якісні параметри, адже саме вони будуть забезпечувати його тривалість використання та надійність в роботі. Саме таким критеріям відповідають генератори від найбільш відомих фірм-виробників, на кшталт компанії Honda Yamaha, де встановлені виключно оригінальні двигуни.

Саме якісні параметри двигунів генераторів забезпечують показники  їхнього моторесурсу. Недорогі, бюджетні моделі генераторів можуть відпрацювати без капітального ремонту до 500 годин, більш вартісні – до 1500 годин, в той час як для фірмових моделей цей показник становить в межах 3000 годин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: