Завантаження ...
Новобудови Києва

Вагінальні свічки у гінекології

Лікарські засоби у вигляді капсул з оболонкою в народі називають “свічки”. Вони призначені для місцевого лікування гінекологічних та проктологічних захворювань. Існує багато видів вагінальних свічок, залежно від причин запалення та показань до застосування. В інтернет-аптеці «Здравица» можна замовити всі види супозиторіїв за доступною ціною. У цій статті детально розберемо різновиди вагінальних свічок.

вагінальні свічки

Механізм дії

Вагінальні свічки https://zdravica.ua/vaginalni-svichki тверді, мають заокруглену форму для зручного введення. Особливістю такої форми лікарського засобу є здатність зберігати твердість в умовах зовнішнього середовища та миттєво розчинятися, стикаючись з температурою тіла. Оболонка супозиторіїв зроблена на основі жиру (какао олія, парафін, гліцерин), при потраплянні всередину розчиняється, звільняючи діючу речовину. Вагінальні свічки локально впливають на проблему, швидко купуючи симптоми захворювання, не порушуючи гормональний фон.

Види свічок

У гінекології свічки застосовуються частіше, ніж інші форми лікарських засобів. Місцева терапія має посилений ефект, при цьому не викликаючи побічних ефектів. Супозиторії використовують не тільки для лікування, а й для підтримки здорової мікрофлори, а також як протизаплідний засіб. Свічки, що використовуються в гінекології, можна поділити на кілька категорій:

  1. Протизапальні. Їх часто застосовують при захворюваннях, що супроводжуються запаленням тканин. Саме свічки допомагають швидко та ефективно впливати на його вогнище. Такі свічки призначають при вагінітах, ерозіях, циститі, уретриті. Супозиторії найчастіше засновані на рослинних компонентах, таких як ромашка, і мають протизапальну та загоювальну дію. Завдяки натуральному складу, їх дозволяють застосовувати вагітним та підліткам. 
  2. Антибактеріальні. Такі свічки містять антибіотик, який знищує бактерії та запобігає інфікуванню тканин. Їх застосовують для лікування кандидозу та інших запальних процесів, спричинених інфекціями. 
  3. Знеболюючі. Цей вид має широкий спектр впливу. Їх застосовують як для лікування захворювань, тому що до їх складу, як правило, входить противірусний компонент, так і для усунення болю при менструації або після операції.
  4. Відновлюючі. Застосовують для нормалізації мікрофлори піхви. Вони сприяють заповненню дефіциту лактобактерій, які відповідають за кисле середовище та забезпечують захист слизової від вірусів.
 
 
 
 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: