Як мотивувати учнів самостійно покращувати свою грамотність з української мови?

Події останнього року показали, що мова – не тільки засіб спілкування, а й культурний код нації. Мета Росії – не просто знищити Україну. Вони хочуть позбавити нас національної пам'яті, самосвідомості. Тому обов'язок батьків – дбати про те, щоб їх дитина добре знала мову держави, в якій проживає.

Події останнього року показали, що мова – не тільки засіб спілкування, а й культурний код нації. Мета Росії – не просто знищити Україну. Вони хочуть позбавити нас національної пам'яті, самосвідомості. Тому обов'язок батьків – дбати про те, щоб їх дитина добре знала мову держави, в якій проживає.

Курс української мови за 4 клас

Вивчення української мови проходить «червоною ниткою» через всю середню школу. Учні починають вчити рідну мову в першому класі, а закінчують в останньому. Матеріал за 4 клас є базовим, успішне його освоєння є передумовою для вивчення мови в старших класах.

Курс української мови за 4 клас складається з 5 розділів:

  • «Мова і мовлення»;
  • «Звуки і букви»;
  • «Лексичне значення слова»;
  • «Будова слова»;
  • «Частини мови».

До кожного розділу є обов'язкові до розв'язання вправи. Частину цих вправ учні роблять в класі, а частину – дома. Для того щоб допомогти учням в нелегкій справі вивчення предмету, найкращі вчителі та методисти країни створили спеціальні посібники – готові домашні завдання (ГДЗ). З ними предмет українська мова 4 клас засвоюється глибше, учень стає повноцінним носієм державної мови.

Як правильно користуватися збірниками вправ з української мови

Кожен розв'язник з української мови, представлений на нашому сайті, відповідає одному з рекомендованих Міністерством освіти і науки підручників. Алгоритм користування готовими домашніми завданнями слідуючий:

  • Оберіть ГДЗ, що відповідає підручнику, за яким навчається ваша дитина;
  • Перейдіть до потрібного розділу;
  • Оберіть сторінку;
  • Прочитайте відповідь, зрозумійте «логіку» розв'язання вправи;
  • Перепишіть відповідь до зошита.

Мотивуюча роль української мови

Завдяки готовим домашнім завданням учень отримає на уроці гарну оцінку. Це найкращий мотиватор до подальшого вивчення предмету. І навпаки, після кількох невдач поспіль учень втрачає інтерес: його успішність стрімко котиться вниз.

Добре знання мови – путівка в доросле життя

Добре знання мови – необхідна передумова здобуття престижної освіти та високооплачуваної роботи. Українська мова потрібна і тим, хто вирішив стати державним службовцем та присвятити себе, свої знання і вміння Україні.

Гарне знання предмету неможливе без розв'язання вправ. І тут у нагоді якраз стануть посібники, представлені на нашому сайті.

Цей сайт, FreeGDZ, адаптовано до перегляду на мобільних пристроях – смартфонах і планшетах. Переглянути відповідь можна перебуваючи не дома, наприклад, в школі на перерві.

Єдине, чого не слід робити – переписувати відповідь в зошит бездумно, машинально. Проконтролювати цей момент повинні батьки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: