Як навчитись кататись на лижах та де знайти енергію на цілий рік: топ-3 поради

Навчитись кататись на лижах для себе, а не для спортивних досягнень і водночас збагатити себе свіжим повітрям, наснагою та психологічним розвантаженням.

Навчитись кататись на лижах для себе, а не для спортивних досягнень і водночас збагатити себе свіжим повітрям, наснагою та психологічним розвантаженням.

Все це поєднати можна лише на гірськолижному курорті де поруч сонце, корисне гірське повітря та білосніжні масиви снігу. Але питання у тому де саме можна знайти гірськолижні курорти в Закарпатті з цінами, що будуть оптимальними і дозволять тривалий час перебувати серед цілющої природи Карпат.

На сайті https://izki.ua/ можна знайти одну з відповідей на це питання. А саме – цікавий і доступний, розвинутий саме для спілкування із природою та водночас наповнений яскравими образами, курорт. Та повернемось до корисних порад про те як використати на всі 100% кожен день відпочинку у Карпатах.

Експрес-курс навчання на лижах за декілька годин

Для цього варто взяти уроки у майстрів, які за декілька годин за допомогою професійного обладнання допоможуть засвоїти:

  • основні правила без травматичного пересування на лижах по схилу;
  • прийомів сноубордінгу;
  • прийомів спортивного спуску на лижах.

Звісно все це будуть початкові знання. Проте їх достатньо, щоб насолодитись свободою руху, що дає спуск на лижах по схилу карпатських гір. 

Що треба, щоб почувати себе як справжній володар сніжних вершин

Для цього треба практики. Саме в цьому є цінність роботи із тренером в школі і на гірському схилі. Щоб засвоїти уроки та не «збивати руку», треба 2-3 рази побувати за сезон на курорті. Цього достатньо для того, щоб вправно кататись на лижах і підтримувати себе у формі. За складністю такі вправи можна порівняти із рухами, важкоатлетів. Тому спочатку буде незвично, але незабаром такі регулярні зустрічі із природою та фізичними навантаженнями стануть корисними та потрібними.

Важливо не лише засвоїти техніку катання, яка зрештою засвоюється всіма хто бере до рук лижні палиці, але і техніку падіння. Саме це важливо для новачка, який тільки стає на трасу. Адже від цього залежить здоров’я непрофесійного лижника та його впевненість. Побороти страх падіння – чи не найголовніше завдання, адже за цим приходить упевненість рухів. Для того щоб падати, треба навчитись спрямовувати вагу тіла автоматично на бік та трохи назад. Є і інші варіанти групування тіла. Проте всі вони допомагають одному – готовності до будь-якої екстремальної ситуації.

Техніка олраунд: вільний політ серед сніжних схилів

Зазвичай туристи та відвідувачі гірських висот засвоюють техніку олраунд. Це туристичне ковзання по схилу спрямоване не на досягнення результатів, а саме для оздоровлення організму. Головна мета такого стилю – рівномірне та впевнене катання, регулювання швидкості та безпека користувача. Саме тому він засвоює не тільки прийоми ковзання, але і способи протидії виникненню миттєвої перешкоди, стрімкому зменшенню швидкості та інше. Звісно є і інші техніки, але починати братися за них варто після вивчення базових рухів олраунду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: