Завантаження ...
Новобудови Києва

Чому засмічується унітаз: проблеми та рішення

Туалет - одне з місць, що найчастіше використовуються у вашому будинку.

Коли він забивається, це може призвести до кількох неприємних проблем, які виводять з рівноваги всіх членів сім'ї. Аби такого не сталося необхідно вчасно робити прочищення унітаза https://mtservice.kiev.ua/uk/prochishhennja-kanalizacii/zabivsja-unitaz/.

Причини засмічення унітаза

Слід зазначити, що багато з цих причин викликають потребу в заміні пристрою, що пов'язано не тільки з побутовими незручностями, але і значними фінансовими витратами.

Справа може бути в наступному:

  1. Свого часу під час монтажу унітаза було обрано типорозмір виробу з низькою витратою. Витрата визначається ємністю бачка та коливається від 2 до 10 л води за один змив. При цьому для видалення твердих частинок потрібно не менше 4-5 л води. Отже, бачок малої місткості не дозволить повноцінно змити побутові забруднення – фекалії, туалетний папір – які поступово накопичуватимуться всередині унітазу. Які, до речі, ви далеко не завжди можете знайти. При виборі нового унітазу, щоб дізнатися, яка витрата води унітазом, достатньо подивитися в паспорт приладу та зіставити наведені там відомості з вашими фактичними потребами (максимум).
  2. Недосконалість механізму змиву. Більшість конструктивних виконань унітазів з низькою витратою води не в змозі забезпечити необхідний тиск потоку. В результаті очищення дренажу та унітазного сифону не є повноцінним, що призводить до регулярних засмічень.
  3. Підвищена довжина труби від бачка до унітаза. Прилади з верхнім розташуванням такої труби характеризуються гідравлічними втратами потоку, що при підвищених об'ємах змиву також гарантує засмічення.
  4. Неправильне використання унітаза – заміна ним сміттєпроводу або побутового відра для відходів також спричинять припинення його роботи.

Поради та рекомендації

Наявність у житлі цілком справного унітаза, але, умовно скажімо, колишнього покоління зовсім не означає, що його потрібно відразу замінити. Щоб зменшити ймовірність засмічення, досить просто обмежити кількість туалетного паперу за один цикл змиву. Адже у домашніх умовах цей процес завжди можна повторити.

Ви не повинні також допускати змивання предметів, які категорично не можна кидати в унітаз:

  • Предмети жіночої індивідуальної гігієни;
  • Всі види паперових серветок, і тим більше синтетичних;
  • Дитячі памперси та разові підгузки;
  • Тканини, навіть малої площі;
  • Паперові рушники.

Навіть дрібне побутове сміття промивати за допомогою бачка унітаза не можна: за один цикл змиву можуть не пройти в каналізаційний стояк і залишитися на стінках сифона.

Якщо ви будете обережні і не допустите змив вищезгаданих предметів, то зможете значно зменшити ймовірність засмічення унітаза.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: