Як відбувається відновлення SSD?

Твердотілі SSD накопичувачі дійсно мають ряд переваг перед традиційними жорсткими дисками, але вони також можуть вийти з ладу. Через це скористатися інформацією буде неможливо. Причина несправності може бути різною: наявність пошкоджених секторів, поломка контролеру, механічні пошкодження внаслідок падіння або сильного удару. У таких випадках підключення SSD неможливе. Щоб не втратити усю інформацію, що раніше зберігалась на диску, оптимальним варіантом буде звернутися за допомогою в Kyiv Data Recovery —  майстри виконають усі необхідні роботи максимально швидко.

Коли необхідно відновлення з SSD?

Є декілька ознак, коли SSD потребує негайного відновлення:

  • диск не підключається і не визначається іншим пристроєм;
  • неможливо скопіювати дані через їх блокування;
  • накопичувач вимагає відновлення файлової системи;
  • наявні пошкоджені сектори;
  • пошкоджений контролер живлення або інші важливі елементи;
  • наявність фізичних пошкоджень.

Крім механічних несправностей, а також випадків потрапляння вологи, є кілька ознак за якими можна 100% визначити, що накопичувач несправний:

  • Помилка спричинена пошкодженням секторів зберігання даних. Інформація на накопичувачі зберігається у секторах NAND пам’яті. В випадку їх пошкодження, можна помітити часті перезавантаження програм, зменшення швидкості роботи;
  • Не вдається записати або прочитати файли. Швидше за все несправність пов’язана з пошкодження секторів даних. Якщо спробувати записати інформацію, відбуваються помилки або пошкодження під час запису;
  • Вимога у відновлення файлової системи. В цьому випадку, відновлення SSD потребує використання спеціального обладнання та програмного софту;
  • Відмова в завантаженні. Під час завантаження системи постійно виникають помилки. Це один з перших сигналів несправності системи. Потрібно терміново зберегти дані на іншому пристрої.

Таким чином, причин, чому не працює накопичувач SSD дуже багато. Встановити причину самостійно в домашніх умовах доволі складно, тому оптимальним варіантом буде звернутися до перевіреного та надійного сервісного центру.

Процедура відновлення інформації з SSD

Робота по відновленню даних з SSD має дуже багато нюансів. В випадку пошкоджень секторів диску або електроніки, без спеціального обладнання та професійного софту для зчитування даних. Це виступає гарантією високого результату відновлення та цілісності інформації.

Потрібно враховувати, що шанси на відновлення даних безпосередньо залежать від причини поломки та її складності. Це пов’язано з тим, що кожна файлова система має свої правила керування даними. Тому відіграє роль також тип файлової системи сховища.

Потрібно враховувати також те, що нові диски SSD підтримують технологію TRIM. Через це швидкість писання даних збільшується, але можливість відновлення інформації в разі їх втрати стає неможливою. Тим самим, в сервісному центрі спочатку відбувається діагностика пристрою, а далі безпосереднє відновлення даних.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: