Завантаження ...
Новобудови Києва

Нові правки в закон України Про автострахування. Оформлення ОСЦПВ у Львові

У 2023 році у законодавстві стосовно водіїв відбулися деякі зміни...

У 2023 році у законодавстві стосовно водіїв відбулися деякі зміни: обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності всіх власників наземних транспортних засобів стане дорожчим після прийняття Верховною Радою законопроєкту №8300. Закон підтримали 232 народних депутата.

Що в страхуванні авто змінилося для водіїв?

Зміни в автоцивілці стосувалися багатьох аспектів, однак основну увагу було приділено підвищенню страхових лімітів: за словами авторів законопроєкту, збільшення суми виплат необхідне у зв’язку із подорожчанням послуг та комплектуючих для авто в Україні, та з іншого боку наближає українське страхування до міжнародних стандартів виплат.

Наразі виплати збільшені наступним чином:

  • до 160 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін ця сума становила 130 000 гривень);
  • до 320 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (до змін ця сума становила 260 000 гривень).

За сприяння Моторно-транспортного страхового бюро України, ліміт виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення дорожньо-транспортної пригоди з використанням європротоколу, з 1 липня поточного року буде збільшено до 80 тис. грн. Раніше ліміт становив 50 тисяч грн.

Окрім цього, новий закон містить наступні зміни:

  • буде пришвидшено термін гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів (термін змінюється з 1 року до 60 днів);
  • пряме врегулювання тепер буде доступне у всіх випадках ДТП, в яких шкода завдана лише транспортному засобу. Це дозволить будь-якій потерпілій особі звернутися за страховою виплатою до свого страховика;
  • ‍запроваджується вільне ціноутворення. Тепер кожна страхова компанія зможе надати конкурентні умови для своїх клієнтів;
  • зменшується строк розгляду заяви про здійснення страхової виплати з 90 до 60 днів з дня подання заяви про здійснення страхової виплати.

Як ці зміни вплинуть на можливість оформити автоцивілку у Львові?

Окрім цього, на території всієї України можна оформити автоцивілку онлайн: вам не потрібно відвідувати відділення страхової компанії фізично. 

Варто сказати, що страховка авто у Львові може відрізнятися по вартості від полісів у інших регіонах України, що пов’язано із завантаженістю доріг (чим більший трафік, тим вища  аварійна небезпека і, відповідно, дорожчий поліс).

Ліміт з додаткового покриття у Львові досягає 1 000 000 грн. Автострахування ОСЦПВ може бути оформлено на термін від 15 днів до 1 року. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: