Завантаження ...
Новобудови Києва

Вибір сучасного ДБЖ

Джерело безперебійного живлення виконує функцію резервного варіанта електропостачання для пристроїв, що працюють на електричній енергії.

ДБЖ захищає чутливу техніку при відключенні електроенергії. Також він необхідний, коли відбуваються коливання в мережі внаслідок короткочасного підвищення напруги, спричиненої, наприклад, грозою. Небезпеку становлять і пікові значення, коли напруга в розподільчій мережі короткочасно підвищується до значень 110%. В каталозі сайту ви можете знайти стабілізатори напруги рiзних виробників та замовити для себе найбільш пiдходящий. 

Як правильно вибрати модель?

Різні типи резервного живлення, представлені на сайті Electro100 підходять для різних цілей та типу обладнання. Щоб ДБЖ виконував своє призначення на 100%, необхідно звернути увагу на вибір конкретної моделі, а у разі невпевненості слід проконсультуватися з фахівцем інтернет-магазину.

Ключові параметри, на які слід звернути увагу:

  • Потужність. Повинна покривати загальну споживану потужність всіх пристроїв, що знаходяться під захистом ДБЖ. Чи це великі центри обробки даних, невеликі офіси або домашнє середовище, скрізь існують пристрої з чутливою електронікою. Всі дії, що виконуються користувачем, не повинні перериватися через відключення електроенергії. Для правильного навантаження ДБЖ необхідно розрахувати загальну споживану потужність всіх пристроїв, які необхідно захистити. Споживана потужність вимірюється у Ваттах й визначає оптимальну продуктивність моделі ДБЖ.
  • Час резервного копіювання. Дуже важливим параметром є час резервного копіювання, тобто як довго користувачеві потрібно, щоб захищені пристрої залишалися в робочому стані під час вимкнення електроенергії. Це дозволить завершити поточну роботу та безпечно вимкнути підключений пристрій.
  • Відповідно до необхідного часу резервування вибирається модель ДБЖ із достатньо потужними акумуляторами або з можливістю опціонального додавання додаткових зовнішніх батарей.

Для підключення до електричної мережі та приєднання окремих пристроїв необхідно знати кількість і тип розеток, що використовуються.

Додаткові параметри

На чому ще зробити акцент:

  • Дизайн та розміри. Для грамотного розміщення ДБЖ корисно знати кращі габарити або, можливо, конструкцію моделі. Крім того, добре передбачити можливість монтажу – під столом або на стіні, або встановлення в стелажній шафі в серверній.
  • Комунікаційний порт. Щоб ДБЖ коректно вимикав пристрій, що захищається ним, він повинен якимось чином зв'язуватися з ним, а для цього необхідно мати з'єднання USB або комунікаційний порт RS232.

Якщо планується підключати до ДБЖ інші пристрої, корисно знати, чи ця модель допускає розширення шляхом додаткових силових модулів, що забезпечить збільшення часу автономної роботи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: