Як захистити екран iPhone від передчасного ремонту

Apple - відомий бренд техніки. Різноманіття гаджетів вражає. Від телефонів до розумних годинників, планшетів і навіть фітнес - трекерів.

Apple - відомий бренд техніки. Різноманіття гаджетів вражає. Від телефонів до розумних годинників, планшетів і навіть фітнес - трекерів.

Багатьох приваблює преміальний дизайн, надійність, висока якість запчастин, з яких виготовлені девайси. З часом конструкція LCD змінювалася. Поворотним періодом став 2017 рік, коли світ побачив перший безрамковий телефон.  Дисплейний модуль/екран для iPhone X має в своєму складі OLED матрицю. Вона дозволяє покращити якість зображення, контрастність, передачу кольорів та складається з великої кількості світлодіодів, які мають власні полімерні слої. Модуль в зборі фіксується на підложці. Підсвічування кожного діода забезпечується спеціальною системою транзисторів і конденсаторів.

Ера повністю сенсорних дисплеїв продовжилася. Естафету перейняв екран iPhone 11 з iPS матрицею. Це рідкокристалічні дисплеї, які складаються з декількох шарів: поляризаційний фільтр, підсвітка, сітка з тонкоплівковими транзисторами та рідкі кристали. Ці елементи вкупі відповідають за біле світло. Кольоровий сегмент забезпечують спеціальні фільтри і субпікселі. 

Процес ремонту доволі складний. Екран став єдиним цілим і складається з трьох шарів, міцно поєднаних між собою. Зник повітряний проміжок. Для того, щоб відокремити кожну частину потрібно мати спеціальне обладнане приміщення, набір інструментів і відповідну кваліфікацію. Робота по заміні запчастини доволі кропітка і має свої підводні камені. Інколи повністю деталь міняти не потрібно. Може постраждати шар окремо, наприклад скло або тачскрін. 

Для того, щоб виконати необхідні ремонтні роботи, менеджер сервісного центру 2Mac дотримується складного алгоритму дій:

Дисплей відокремлюється від основної частини девайсу.

За допомогою боксу комплектуючу розігрівають і використовуючи тонку струну зрізається пошкоджена частина. Це треба робити дуже обережно, щоб в процесі не нанести непоправної шкоди матриці.

Склеювання під прессом. Тут треба бути вкрай обережним і не допустити потрапляння пилу на поверхню дисплею. Прослідкувати, щоб модуль повністю висохнув.

Діагностику перед видачею клієнту. Дисплей має повністю сжитися з нижньою частиною. Передача кольорів не має бути порушена, контрастність, глянцева поверхня добре реагує на дотик, не блікує.

Ви можете убезпечити екран свого смартфону від розбиття декількома способами:

  1. Захисне скло. Після падіння девайсу страждає в першу чергу цей аксесуар. Також воно може захистити модуль від подряпин о гострі предмети. Існує базліч видів: 
  2. Антишпигун (спеціальне затемнення, яке не дозволяє нікому, крім вас бачити особисту інформацію). Ефект невидимості досягається, якщо дивитися сбоку. 
  3. 3D скло. Його особливість - вигнута форма, яка закриває всю поверхню модуля, повторюючи контури. Його майже не помітно, тому все більше користувачів віддають перевагу саме цьому варіанту.
  4. Чохол. Великим попитом користуються противоударні кейси. Вони захищають корпус телефону від розбиття, особливо задню кришку і камери.
  5. Силіконові накладки з тонкою мікрофіброю всередині. Оберігають від подряпин, сколів. 

Якщо вам необхідно дізнатися як буде проводитися ремонт вашого смартфону, ціну на надані послуги, залиште свої контактні дані для зворотнього звязку на сайті https://2mac.ua/uk/. З вами зв'яжеться кваліфікаційний співробітник і відповість на будь - які ваші питання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: