Завантаження ...
Новобудови Києва

Що таке гібридний інвертор

Гібридний інвертор може працювати як сонячний інвертор та генератор, а також керувати акумуляторами. Для чого потрібен такий інвертор?

Він використовується для керування роботи енергосистем, що одержуються від панелей, генераторів та інших джерел енергії. Гібридний інвертор може змінювати та спрямовувати потік енергії в системі, щоб задовольнити енергетичні потреби будинків, будівель, установ та навіть цілих міст. Ці пристрої забезпечують безперебійну роботу енергосистеми, покращують її ефективність та економлять гроші на енергетичних витратах. Ми звернулись до спеціалістів з питанням, наскільки корисний гібридний інвертор

Як працюють гібридні інвертори

Всі пристрої цього типу мають розподіл на три категорії – автономні, мережеві та гібридні. 

  • Перший передає електричну енергію на акумулятор, від якого живляться всі прилади в будинку. 
  • Мережеві лише забезпечують передачу мережі в мережу, до них неможливо під'єднати батарею. 
  • Гібридний інвертор поєднує в собі характеристики двох попередніх плюс до цього ще автономність. Цей варіант інвертора найкраще працює з більшістю сонячних електростанцій, які використовуються на сьогодні. Гібридний тип потужніший, оскільки він робить з постійного струму змінний. В його схемі є обов’язково акумулятори, а надлишкову енергію акумулює для подальшого використання. Він може живити пристрої темними ночами, а також корисний у похмурі дні.

Які переваги отримає власник системи з гібридним інвертором

  1. Гнучкість. Робота цього приладу проста та адаптивна, особливо в житлових приміщеннях з частими відключеннями електроенергії. Задки йому техніка буде працювати в домі і надалі, після відключення електромережі. Вони отримуватимуть енергію з перетвореної сонячної енергії. Мережева модель інвертора не дозволяє накопичувати енергію в акумуляторних батареях. 
  2. Можливість контролювати роботу. Вся електроенергія, що споживається або надсилається в мережу, завжди проходить через один пристрій. Користувачі можуть постійно стежити за справністю батареї та самого пристрою, контролюючи показники. управляти. 
  3. Гібридні інвертори пропонують кілька режимів споживання. Ви можете вибрати будь-який, коли захочете отримувати пасивний дохід. 
  4. Користувачі, які встановили цей пристрій, можуть продавати накопичену енергію іншим. Це можливо реалізувати завдяки існуючої програми, яку підтримує держава. В автономній моделі такої можливості немає.

Перед тим, як підібрати гібридний інвертор, необхідно прорахувати потужність всіх приладів в будинку. Також важливим є показник пікової потужності , яка потрібна приладам на короткий час для запуску, або збільшенню інтенсивності роботи.



 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: