Друк буклетів: підказки для розроблення вдалої поліграфії

Буклети – популярний варіант корпоративної чи рекламної поліграфії.

Буклети – популярний варіант корпоративної чи рекламної поліграфії.

Вміщуючи достатню кількість цінної інформації для споживачів, цей вид друкованої продукції вважається бюджетним. Найчастіше таку поліграфію виготовляють для деталізованого опису послуги чи товару. Також друк буклетів – вдалий інструмент маркетингу, коли виникає необхідність просувати бренд на ринку.

Призначення буклетів

Чіткий портрет цільової аудиторії дозволяє створити максимально ефективну поліграфію. Враховуйте, де будуть розповсюджуватися буклети. Якщо це витратний промоматеріал на виставках та конференціях, у супермаркетах, то варто зробити ставку на недорогі рішення. У такій ситуації перевага надається великому тиражу, а економії можна досягти на використанні паперу низької щільності.

Якщо буклети будуть вручатися персонально в руки корпоративним клієнтам чи бізнес-партнерам, то це повинна бути презентабельна поліграфія. Використовується не лише якісний папір, але й оригінальна верстка, повноколірний друк. Адже в цьому випадку йдеться про імідж компанії, лояльність клієнтів.

Вибір формату

Із буклетами не варто експериментувати. Найдоцільніше застосовувати параметри поліграфії, яка відрізняється ергономічними розмірами, комфортним розміщенням у руці.

Популярні формати буклетів:

  • А6 – буклети міні. У них інформація подається лаконічно, з акцентом на перелік переваг товарів чи послуг.
  • А5 – компактний та недорогий варіант. Формат дозволяє надрукувати текст та незначну кількість фото, малюнків, графіків.
  • А4 – буклет, який здатен вміщувати чимало інформації. Це як міні-книжка, яка може бути гарною презентацією чи інструкцією.

Популярність євробуклетів

Цей формат рекламного матеріалу є досить популярним через свою компактність і зручність використання. У готовому вигляді поліграфія має розміри 210х100 мм. У залежності від кількості інформації, буклети мають від двох до 4-5 згинань аркуша. Популярність цієї поліграфії продиктована сумісністю із поштовими конвертами DL-формату. Євробуклети були розроблені саме під розсилку в євроконвертах.

Проте ця друкована продукція може вручатися й на вулиці, в момент купівлі товарів. Євробуклети можуть містити достатньо інформації про продукт або послугу, щоб вразити клієнта та спонукати його до покупки.

Щільність паперу

Вибір матеріалу – головний критерій, від якого залежить кінцева вартість тиражу. Пересічні споживачі погано можуть відрізнити на дотик, яку саме щільність має папір. Цей показник доцільно зменшувати, якщо необхідно надрукувати буклети з мінімальним бюджетом.

Оптимально обирати папір із цупкістю 90 г/м². Це універсальне рішення для поліграфії, що призначена для масового розповсюдження: на відкритті магазину, на вулиці, з метою вкладання рекламок у поштові скриньки. Буклети, які будуть вручені корпоративним клієнтам та партнерам, рекомендується друкувати на цупкому папері зі щільністю 200-300 г/м². На сайті типографії xprint.com.ua ви можете замовити виготовлення буклетів різних форматів за доступною вартістю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: