Завантаження ...
Новобудови Києва

Готуємося відвідати стоматолога: корисні поради

Відвідувати стоматологів бояться не лише діти, а й дорослі. Проте уникати стоматологічного кабінету, аж поки зуб не почне сильно боліти — це погана ідея.

Саме регулярне відвідування дантиста 1 раз на 6 місяців допомагає підтримувати зуби та ясна здоровими, вчасно виявляти стоматологічні захворювання й лікувати їх. Тож якщо ви наважилися відвідати стоматологію в Києві на Академмістечку, це — ідеальне рішення. Сьогодні ми розповімо найважливіші правила підготовки до первинної консультації. 

8 важливих правил підготовки до консультації стоматолога

Щоб первинний візит до лікаря пройшов вдало:

 

  • Постарайтеся гарно відпочити напередодні — виспіться, уникайте емоційних перенапружень. Якщо ви почуватиметеся спокійно, лікування буде менш болісним. 
  • За добу до візиту не вживайте спиртних напоїв, адже алкоголь може знижувати дію знеболювальних препаратів.
  • Добре поїжте за годину до стоматолога. Не варто йти до лікаря на голодний шлунок. 
  • Запишіться на чітко визначену годину. Чекаючи в коридорі клініки серед інших пацієнтів та слухаючи звуки бормашинки ви лише посилюєте своє хвилювання. Але хороша новина полягає в тому, що майже всі стоматологічні клініки Ірпеня проводять прийом пацієнтів за попереднім записом. 
  • Подбайте про гігієну порожнини рота. Ретельно почистіть зуби щіткою та зубною ниткою, скористайтеся ополіскувачем.
  • Якщо у вас температура, ви хворієте на вірусні захворювання або нежить, візит до стоматолога необхідно перенести. 
  • Повідомте лікаря перед початком лікування, якщо ви маєте алергію на ті чи інші лікарські засоби, надайте стоматологу повну інформацію про стан вашого здоров'я. 
  • Одягніть на прийом до лікаря зручний одяг, який не сковуватиме ваші рухи. Ви маєте почуватися максимально комфортно.

 

На первинній консультації стоматолога вам навряд чи будуть лікувати карієс або ставити пломби. Лікар збере медичну інформацію про вас, заповнить медичну документацію, проведе діагностику та професійну гігієну. А також складе план подальшого лікування. 

 

Порада для тих, хто боїться йти до стоматолога: придумайте для себе нагороду за відвідини лікаря. Заплануйте на наступний день щось приємне — похід у кіно, зустріч з друзями або вихідний, коли можна нічого не робити.

Як обрати стоматологічну клініку? 

Вибір стоматологічної клініки — важливе завдання. Орієнтуватися насамперед потрібно на кваліфікацію лікарів, спектр послуг, репутацію та відгуки про стоматологію. Важливо, щоб під час візиту до лікаря ви почувалися комфортно, а дантисти були ввічливими та уважними. Зрозуміти, чи сподобається вам лікуватися на тій, чи іншій клініці, можна вже під час першого візиту.

 

Тож шукайте “свою” стоматологію та турбуйтеся про здоров'я зубів правильно! 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: