Завантаження ...
Новобудови Києва

Огляд одеських парків: 10 місць для романтичних прогулянок від сайту "Моя Одеса"

Парки – обличчя кожного міста. Вони озеленюють та прикрашають місто. Пропонуємо огляд найкращих парків Одеси, яка у цьому відношенні ничим не поступається іншим містам України.

Istanbul Park

Istanbul Park Одесса

Сучасний парк площею 2,7 га. Тут облаштована територія. Парк відкрився відносно недавно, але встиг набути популярності серед городян та гостей Одеси. Сам парк старовинний, він раніше існував із 19 століття. До 2013 року парк був покинутим.

До 20-річчя побратимських відносин між Одесою та Стамбулом пройшла реконструкція парку, і парк знайшов свою назву Стамбульський Парк. Цікаво, що над ландшафтом працювали турки.

Савицький Парк

Савицкий парк Одесса

Савицький Парк вважається пам'яткою садово-паркового мистецтва. Його називають напівміфічним об'єктом. Раніше Парк називався Парком імені Ленінського комсомолу. З 2005 року Парк отримав назву Савицький Парк (неформально), а офіційно – у 2016 році.

У парку було демонтовано дві скульптури — пам'ятники Леніну. У парку є ставки, до яких можна прогулятися. Але вони потребують очищення та реконструкції.

Парк ім. Тараса Шевченка

Парк им. Тараса Шевченко Одесса

Парк Т.Г. Шевченка — один із найпопулярніших парків в Одесі. Він знаходиться у центрі Одеси. Тут розташований Стадіон "Чорноморець", музей футболу. Також тут є пам'ятник Т.Г. Шевченка, Алея Слави, пам'ятник Солдату та Матросу.

Неподалік парку ви знайдете знамениту Трасу Здоров'я, де всі активно проводять дозвілля за заняттям спортом. У Парку знаходиться Зелений Театр, де проходять вистави.

Парк імені М. Горького

Парк имени Максима Горького Одесса

Одним із найкрасивіших та зелених парків Одеси. Вважається також одним із наймолодших парків. Будівництво парку було закладено ще у 1960-ті роки. 1973 року він був відкритий. Доречі, в Харкові був однойменний парк, але його вже перейменували.

Сьогодні сюди приходять туристи та городяни. Тут можна прогулятися красивими алеями, подивитися на красиві квіти (жасмин, бузок, мальви). У парку близько 6000 дерев.

Грецький сквер

Греческий сквер Одесса

Одне з найзатишніших та найкрасивіших місць в Одесі. Знаходиться у центрі міста. У 1955 році було відкрито Піонерський Парк. Тут пізніше було збудовано ігрові майданчики, басейни, зоопарк та майданчик для виступу музикантів. Поруч із сквером у роки СРСР працював Палац Піонерів.

У 2014 році сквер відреконструювали: відремонтували лавки, були встановлені сміттєві баки, алеї обладнали нічним освітленням. Свою нинішню назву парк отримав у 2016 році.

Продовження списку можна знайти у розширеному матеріалі від MyOd.info. Окрім цього, ви можете знайти там безліч цікавої інформації про місто, його історію та сьогоденність.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: