Завантаження ...
Новобудови Києва

5 безглуздих місць у Дніпрі: огляд від Моє Дніпро

Є пам'ятки та візитні картки у Дніпрі, якими місто може похвалитися. А є такі місця, за які навпаки іноді соромно городянам.

MyDnepr пропонує оглянути 5 місць, які умовно можна віднести до найбезглуздіших пам'яток міста.

Дніпровський Колізей

Днепр_колизей

Будинок-колізей у Дніпрі – сьогодні покинутий будинок. Знаходиться він неподалік «Мост-сіті». Наразі залишилася одна стіна від будівлі. Будинок фактично розсипався частинами. Після пожежі в 1999 році будинок не відреконструювали, він залишився в такому жахливому вигляді лякати городян і туристів, що проходять повз.

На початку 2000-х на місці зруйнованого будинку планувалося будівництво нового готелю, але проект було закрито. Це місце зараз популярне для любителів лазити по "закидках" та для бомжів, які тут ночують.

Доречі, в Дніпрі таких будівель багато. Чому міська влада нічого з ними не робить і не намагається реставрувати – відкрите питання, на яке і досі не надали якось зрозумілої та прийнятної відповіді.

«Синій» будинок

«Колір настрою синій», — як співалось у пісні одного виконавця з країни-агресора. Синій Дім – це кав'ярня, яка пофарбована синім кольором. Справа в тому, що власники кафе пофарбували у синій колір стіну свого закладу, не погодивши це із загальною архітектурою міста. Наразі архітектори та художники Дніпра намагаються залагодити це питання з господарями закладу.

Авіакаса замість вікна

Дом на улице О. Гончара

На вулиці О. Гончара знаходиться будинок, у якому замість вікна розташовані двері-вивіска. На вивісці написано «Авіакаси», тут можна купити квитки до будь-якої точки світу. Це явна архітектурна похибка, коли двері розташовані між двома вікнами.

Колись подібні заклади були дуже популярними, а зараз авіабілети більшість купляє онлайн. Доречі, колись аеропорт Дніпра був доволі популярним, але згодом ситуація змінилась, коли у аеропорт сусіднього Запоріжжя почали заходити лоукостери. Втім, під час повномасштабної війни усі аеропорти закриті та періодично піддаються атакам ворога.

Кам'яний диван

диван на набережной Днепра

На Набережній Дніпра, недалеко від оглядового майданчика, знаходиться кам'яний диван. Він стоїть прямо на тротуарі, і кожен охочий може сісти і прилягти тут заради фото. Диван швидше не прикрашає набережну, а псує зовнішній вигляд Дніпра. Доречі, проблеми із набережною є і у Києві

Страшний Вінні Пух

Винни Пух в Парке Глобы Днепр

У парку Глоби, одному з найпопулярніших парків Дніпра, знаходиться виставка фігур мультиплікаційних героїв. Фігурки ставилися давно, за цей час на них облізла фарба, їх обмалювали не зовсім сумлінні відвідувачі парку. Тут можна зустріти Черепаху Тортілу, Ослика Іа, Лікаря Ай Боліта. Фігурки виглядають дивно та лякаюче. Вони радше не тішать дітей, а відлякують їх. Найстрашніший, на наш погляд, Вінні Пух.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: