Переваги та недоліки підвісних стель в дизайні інтер’єру

Стеля — це поверхня з широким функціональним потенціалом та можливостями декорування.

Стеля — це поверхня з широким функціональним потенціалом та можливостями декорування.

Це сучасний інструмент у руках дизайнера, який формує характер інтер’єру. При цьому експлуатаційні та візуальні характеристики стелі можно суттєво покращити за допомогою підвісної конструкції. 

Зовнішний вигляд підвісних стель

Підвісні стелі, як правильно складаються із профілів та модулей, що кріпляться до них (в деяких випадках плити монтуються безпосередньо на основну стелю за допомогою спеціальною клею). Плити можуть суттєво відрізнятися за кольором і фактурою, розміром і формою, величиною зазору між окремими елементами. Все це впливає на зовнішний вигляд готової конструкції. 

Підібравши оптимальне покриття, можно реалізувати будь-яку дизайнерську ідею. Наприклад, листи з фактурою дерева будуть гарно виглядати разом з затишними меблями в скандинавському стилі, тоді як глянцеве покриття металевого кольору підійде для мінімалістичного інтер’єру. В усьому різноманітті підвісні листи як для житлових кімнат, так і для офісів пропонує інтернет-магазин Alkiv.ua (https://alkiv.ua/ua/) .

Особливості багаторівневих конструкцій

За допомогою підвісних елементів можно створювати оригінальні багаторівневі конструкції. Ступінчаста підвісна стеля дозволяє зробити акцент на конкретних частинах приміщення (наприклад, над обіднім столом або меблевою групою у вітальні) або створити окрему функціональну зону в кабінеті. При цьому одна половина такої стелі може бути сформована, наприклад, із рейок, а інша із звичайних квадратних плит. Для багаторівневих конструкцій активно використовується гіпсокартон, який відрізняється простою обробкою та підходить для подальшого оздоблення багатьма матеріалами.

Експлуатаційні особливості стель

У сучасному будівництві спеціалісти все частіше обирають монтаж різноманітних проводів та трубок на стелі. Підвісна конструкція дозволяє сховати інженерні комунікації, одночасно забезпечуючи миттєвий доступ до них і не нехтуючи візуальним виглядом стелі. Крім того, підвісні конструкції відкривають широкі можливості для теплоізоляції. 

Слід також зазначити, що виробники випускають підвісні елементи, орієнтовані на конкретні умови експлуатації. Можно підібрати вологостійкі плити, які стануть незамінні у ванній кімнаті чи басейні, або акустичні конструкції, які ідеально підійдуть для обмеження вібрацій та відлуння у кафе або кінотеатрі. Також є матеріали з підвищеним рівнем пожаробезпеки.

Єдиний недолік підвісних стель полягає в тому, що вони займають додаткові сантиметри приміщення. Але він нівелюється широким спектром переваг. При правильному монтажі підвісна стеля стане динамічною окрасою як житлового, так і комерційного інтер’єру. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: