Завантаження ...
Новобудови Києва

Які бувають традиційні українські вишиванки 

Вишитий одяг сьогодні набирає популярності серед українців. Всі мешканці країни, а також іноземні шанувальники української культури, вже давно почали впроваджувати вишиті елементи у свій гардероб. Особливо сорочки, виконані з елементами ручної праці, цінуються дуже високо та мають наразі великий попит. Парні вишиті сорочки – це сучасний спосіб залишатися стильним разом зі своєю другою половинкою та підтримувати культуру рідної країни. 

Різновиди вишиванок 

Кожна вишиванка відрізняється своїм кольором, стилем вишивання, текстилем. В залежності від регіону, в якому вона була створена, майстри використовують різні елементи для дизайну. Це зумовлено тим, що з давніх часів в Україні люди прагнули відтворити ту місцевість, у якій безпосередньо жили. Таким чином кожна вишиванка – це лице її рідної місцевості, яке відображає її флору, фауну та стиль мешканців. Купити парні вишиванки Вже-Вже ви можете в різних напрямках, серед яких:

  • Полтавська вишиванка. Вона відрізняється своїми яскравими кольорами та їх насиченістю. Серед них найчастіше використовуються: червоний, жовтий, синій та зелений кольори. Вони можуть бути використані виробниками у різних пропорціях, проте в будь-якому випадку відображують місцевість Полтави. Крім яскравих візерунків використовується такий самий фон для вишивки. Типові візерунки виконані у квіткових мотивах, що характеризують степові простори регіону. Унікальним цей виріб роблять прикраси на кшталт візерунків на нижньому краї сорочки, а також комірі. 
  • Подільська вишиванка славиться своєю виразністю та використовує для своєї унікальності здебільшого наступні кольори: червоний, жовтий, синій, зелений. На цій вишиванці зазвичай присутні кольорові пояси, які виділяються та додають їй ще більше яскравості. Вишиванка виконана у геометричний хрестик, яким зазвичай виконані квіти, голки, трави та листя. Рослинні мотиви на сорочках вказують на природну красу та плодючість, яка характерна для подільських земель, а також на зв’язок з природним середовищем, що завжди було дуже важливо для місцевих мешканців. Подільську вишиванку відрізняють використанням у візерунках тонких ліній та маленьких деталей, які можна ретельно розглядати та завжди знаходити для себе щось цікаве. 
  • Галицька вишиванка. Вона ховає у собі глибокий символічний зміст, який відображає різні аспекти життя для людини, наприклад родину, віру, час та простір, а також природу. Основними елементами є геометричні фігури, які нагадують своїми кольорами та мотивами рослинні орнаменти. Кольорова гама надає вишиванці контрастність та виділяє її дизайн, а саме використанням темно-червоного, чорного кольорів ниток на світлому текстилі. 

Всі ці вишиванки ви можете придбати за посиланням https://vzhe-vzhe.com/param-sim-apos-yam/ та носити їх разом зі своєю коханою людиною під свій повсякденний одяг. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: