Як вибрати духову шафу

Духовка стане ідеальним рішенням кожної кухні. Її можна вбудувати до кухонного гарнітура, об’єднавши з варильною поверхнею. Окрім того, в залежності від джерела енергії, такі пристрої діляться на газові та електричні. Другий варіант є популярнішим через більшу функціональність та безпечність.

На що звернути увагу при виборі

Електродуховки надійні та прості у використанні. Навіть якщо ви ніколи не стикалися з подібною технікою, духова шафа Pyramida вам легко підкориться. Управління представлене двома типами регуляторів:

  1. зовнішні;
  2. утоплені.

Також будьте уважні: моделі бувають залежними та незалежними. Перші встановлюються разом із варильною поверхнею, мають єдину панель управління. Другі можна встановити будь-де: під стільницю, до ніші або окремої шафи. Але кожен варіант буде ефективно економити ваш час, даруючи насолоду від приготування їжі. Ще одним важливим критерієм вибору стають розміри. За габаритами обладнання буває:

  1. повнорозмірним;
  2. компактним;
  3. широким;
  4. вузьким.

Стандартна повнорозмірна духова шафа має висоту та ширину 60х60 см, що відповідає параметрам більшості кухонних гарнітурів. Якщо місця на кухні мало, вам підійде лише менша ширина. Але чим об'ємніша камера, тим більше продуктів ви можете готувати одночасно, наприклад цілу індичку або курку на святковий стіл. Не останнє місце при виборі займає дизайн. Хоча для виготовлення різних моделей виробники використовують стандартні матеріали, комбінації останніх створюють різні стилі та форми.

Додаткові функції духовки

Не основні, але важливі програми та сигналізатори допоможуть краще контролювати процес і покращують обробку продуктів:

  1. Автовідключення. Вимикає пристрій, якщо він занадто довго працює, або у заданий час.
  2. Гриль — потужний нагрівальний елемент у верхній частині шафи. Тепер можна жарити м’ясо на решітці не виходячи з дому.
  3. Конвекція. Дозволяє рівномірно розподілити гаряче повітря в різних зонах, тому, готуючи будь-що, ви можете розраховувати на рівномірне прожарювання.
  4. Підсвічування камери допомагає контролювати готування, не випускаючи тепло назовні.
  5. Розморожування. Альтернатива відповідній функції мікрохвильової печі.
  6. Сенсорна панель. Дозволяє вибирати потрібні програми та режими.
  7. Таймер. Призначений для встановлення часу приготування, по завершенні якого пристрій вимкнеться самостійно.
  8. Верхній та нижній нагрів. Зустрічається навіть у звичайних агрегатах.

Деякі моделі оснащені автоматичними програмами тушкування, томління та сушки, а також приготування йогуртів. У дорогих агрегатах дозволено додавати власні рецепти до вбудованої пам’яті. А найважливіше – це функція самоочищення, яка спростить обслуговування та позбавить від жирних плям в камері без втручання користувача. Вибираючи омріяну духову шафу, ретельно зважте, що саме вона повинна вміти, аби радувати вас кожного дня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: