Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Топові бренди зимових шин в Україні: Який вибрати для безпеки на дорозі

В Україні можна купити зимову резину під будь-які автомобілі. З вибором необхідних типорозмірів проблем не існує, про що подбали десятки компаній-виробників.

Найпопулярніші бренди-виробники зимових шин

Залежно від бренду відрізняються ринкові ціни на зимові шини. Всі вони діляться трьома сегментами, у кожному з яких є компанії, чию гуму водії купують частіше.

Бюджетний клас: Premiorri

Найбільший попит мають зимові шини українського бренду Premiorri, який входить до складу компанії Rosava. Їхня лінійка ViaMaggiore Z Plus відома далеко за межами нашої країни.

Їхня головна перевага – відмінна маневреність і стійкість машини на засніженій трасі. Розробникам вдалося оптимізувати витрати паливних матеріалів, що за невисокої ціни на самі покришки робить їх чудовим економним вибором.

Середній сегмент: азіатські бренди

Багато азіатських компаній з кожним роком посилюють конкуренцію гігантам шинної галузі. Вони використовують на 100% наявні ресурси, на які цей континент дуже багатий. Навіть імениті виробники все частіше використовують технології, які зароджуються саме в Азії.

Найпопулярнішими зимовими покришками середнього класу є моделі Toyo, Hankook та Yokohama. Основними перевагами вважаються такі фактори, як низька шумність під час їзди, ефективне зчеплення та відмінна прохідність засніжених доріг.

Premium-клас: гіганти шинної індустрії

Про існування брендів Goodyear, Bridgestone, Michelin, Continental чи Nokian знають навіть люди, яким ніколи не доводилося купувати зимову резину. Понад 80% шин, які продаються на світовому ринку, належать саме цим компаніям.

Вони мають у своєму розпорядженні лабораторні центри з найсучаснішим обладнанням, запрошуючи на роботу кращих фахівців шинної сфери. При виробництві гуми використовується добірна сировина, що виділяє їх моделі із загальної маси. Кожна новинка після виготовлення проходить ретельні тестування на спеціально обладнаних полігонах, щоб інженери переконалися у відсутності браку.

Заплативши за преміальну зимову резину більше, водій отримує шини, які випереджають моделі інших брендів за такими їздовими параметрами:

  • витривалість – прослужать набагато довше;
  • зчеплення та стійкість на сніговій та слизькій дорогах;
  • економічність;
  • спрощена керованість;
  • відмінна прохідність по різнотипних покриттях.

Вибір зимових шин в Україні

Важливо правильно підібрати розмір. Враховувати потрібно вказівки виробника транспортного засобу, які даються в техпаспорті, також інформація є на дверях водія і кришці бензобака. Якщо рекомендується купити резину 215/60 r16 зима на goroshina.ua, експериментувати не можна – саме цей розмір потрібно встановити на колеса.

Зимові шини купити можна трьох видів:

  1. Класичні. Найпопулярніші та найдоступніші за ціною. Діляться на два класи – європейські та скандинавські моделі. Перші відмінно підходять для експлуатації в регіонах з помірним кліматом, де велика кількість снігу та сильні морози – рідкісне явище. Скандинавська (водії ще називають її нордичною або арктичною) гума зазвичай використовується для їзди у суворіших зимових умовах.
  2. Шиповані. На поверхні протекторів є металеві штифти. Під великим тиском вони здатні продавлювати крижані плівки і сніг, що щільно злежався, чим забезпечується максимально безпечний рух.
  3. Шини з можливим шипуванням. Такі варіанти зустрічаються найрідше. Продаються в комплекті із шипами, які водій встановлює при погіршенні погодних умов, та виймає, коли дороги розчищені.

Під будь-які зимові шини диски купувати обов'язково. Вони ефективно будуть захищати від пошкоджень гуму та елементи ходової частини машини, згладжуючи силу ударів на нерівних дорогах. Для їзди взимку оптимальний варіант – купити диски сталевого типу, які не розколються навіть під максимальними навантаженнями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: