Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що таке DDoS-атака та, які існують варіанти захисту від неї

Досить часто в інтернеті можна зустріти статті на тему DDoS-атак, але якщо вони написані технічною мовою, їх навряд чи зрозуміють пересічні громадяни. Тож, що ж таке DDoS-атака простою мовою? Це такі напади хакерів, під час яких сайти або сервери атакуються з багатьох напрямків одночасно. 

А, саме DoS - відмова в обслуговуванні, тобто внаслідок подібної атаки, сервіси починають гальмувати або стають недоступними для звичайних користувачів. Іншими словами, метою зловмисників є залишити громадян без доступу до певних ресурсів та послуг. Але, існують ефективні методи боротьби з подібними нападами. Наприклад, для захисту клієнтів, платформа Vip Casino застосовує передову систему попередження DDoS-атак.

Кому потрібні такі атаки та які ймовірні наслідки вони спричиняють 

Чим більше учасників включає атака на сервіси, тим більшою є вірогідність їх виходу з ладу. Більш того, небезпечним фактором є й тривалість цих злочинних заходів. Також, лякає те, що люди самі можуть не знати про участь у DDoS-атаці:

  • До них залучаються будь-які гаджети, здатні під'єднатися до інтернету;
  • Хакери здатні керувати пристроями на відстані за допомогою вірусів, які нічого не вимагають від користувачів;
  • Трояни можуть бути вбудовані у софт Віндовс, піратські копії комп’ютерних ігор або неофіційну прошивку смартфона.

Щодо того, кому можуть бути потрібні такі заходи, існує безліч прикладів, від недобросовісної конкуренції, до просування хакерських послуг на чорному ринку. При цьому, наслідки для різних ресурсів можуть стати катастрофічними. Особливо, якщо це онлайн-відділення великої мережі магазинів або сайт мобільного оператора. 

Що допоможе захиститися від хакерських атак типу DDoS

Частіше за все, мережеві фільтри допомагають у боротьбі з DDoS-атаками. Вони обробляють весь вхідний трафік, фільтрують його та надсилають запити лише від перевірених джерел. Але, як кажуть деякі експерти, від масованої атаки захиститися доволі складно. 

З цього приводу є кілька корисних профілактичних порад і, перш за все - це регулярний аналіз ризиків. Він допоможе визначити більш вразливі галузі проєкту та запровадити дієві захисні механізми. Також, потрібні спеціальні групи реагування, які виявлятимуть та усуватимуть подібні атаки. І насамкінець, варто проводити навчальні заходи для фахівців з кібербезпеки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: