Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Впливовий американський ресурс IGN назвав кращі ігри 2023 року

Щороку американський портал, який вважається одним із найавторитетніших у геймерському світі, публікує рейтинг ігор, які вплинули на ігрову індустрію та зібрали найбільшу аудиторію. На своєму порталі журналісти IGN рецензують ігри, виставляючи їм оцінку у межах 10 балів, проте найвищий бал за всю історію вдалося здобути небагатьом, а власне думка експертів серйозно впливає на популярність того чи іншого проєкту.

Кращою грою року стала гра на Nintendo

Для пересічного прихильника компʼютерних ігор уся геймерський світ тримається на трьох китах - Playstation, Xbox та персональний компʼютер, проте автори рейтинг з IGN пропонують ширше поглянути на індустрію, тож вибір року може здатися максимально не очевидним. Він охоплює також і інші ігрові консолі, тим більше, що вихід найкращої гри року The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom на Nintendo ігнорувати було просто неможливо. Варто зазначити, що мобільний геймінг до рейтингу не було включено - попри перспективність індустрії вона все ж має зовсім інший характер. Наприклад, велику її частку займають азартні розваги та мобільне онлайн казино, а дізнатися про найпопулярніші ігрові автомати в Україні допоможуть спеціальні сервіси, що аналізують вподобання гравців.

Вихід нової частини The Legend of Zelda фактично здійснив революцію у світі компʼютерних ігор. Реліз вийшов таким гучним, що навіть конкуренти з Playstation та Xbox цього року радили своїм гравцям обовʼязково спробувати гру. З поміж інших її відрізняє просто величезний відкрити світ та фактично безмежні можливості для гравця, тож стиль проходження даної гри завжди буде унікальним. Гра дає гравцю відповідні інструменти та дозволяє експериментувати будь з чим, за що і була відзначена критиками.

За звання кращої гри року Zelda конкурувала з іншими помітними проєктами:

  • Baldur's Gate 3;
  • Cyberpunk 2077 Phantom Liberty;
  • Alan Wake 2;
  • Resident Evil 4.

Деякі з них також були відзначені окремими нагородами.

Інші номінації 

Найкращою грою на Xbox цього року була обрана Alan Wake 2, а разом із цим титулом забрала ще звання найкращого хорора. Критик назвали гру свіжим подихом у своєму жанрі та відзначили, що вона стала чи не головною несподіванкою року.

Гра Baldur's Gate 3 вже неодноразово відзначалася іншими авторитетними виданнями, а у рейтингу IGN була нагороджена званням найкращої гри на Playstation та ПК, а також найкращою RPG. Журналісти наголошують, що розробникам гри дійсно вдалося випустити одну з найкращих RPG за останні декілька років та підкреслюють її глибокий рівень персоналізації та свободи дій.

Найкращим проєктом року у жанрі екшен було обрано Star Wars Jedi: Survivor - це продовження історії всесвіту Зоряних Війн, що стало ще більш різноманітним в ігровому плані. Перш за все, мова про бойову систему, яка налаштовується індивідуально. Гра вийшла ще навесні 2023 року, була позитивно сприйнята гравцями, хоча і мала нарікання на деякі технічні проблеми на старті.

Окрім вищевказаних ігор журналісти IGN наводять цілий список проєктів, які також заслуговували уваги у цьому році. Серед них друга частина Spider-Man, Street Fighter 6, який зумів цього року перевершити “монополіста” жанру Mortal Kombat 1, Final Fantasy 16, Super Mario Bros. Wonder та інші.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: