Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мобільний додаток Дія презентував масштабне оновлення та нові можливості

Портал державних послуг “Дія” було запущено у 2020 році. З того моменту кількість користувачів стрімко зростає, а станом на кінець 2023 року вона складає вже близько 20 млн українців за даними міністра цифрової трансформації Михайла Федоріва. 19 грудня у Києві відбувся перший за час війни Diia Summit - захід, на якому було представлено здобутки в області цифрової трансформації за цей час.

Оновлений дизайн

Популярність мобільного додатку “Дія” особливо зросла під час війни шляхом додавання низки послуг, що спрямовані на допомогу українцям як за кордоном, так і в Україні. У Мінцифрі зазначають, що до початку війни кількість користувачів складала 14,5 млн, тобто за останні два роки додаток встановили понад 5 млн. “Дія” вже давно перестала бути додатком, який просто здатен зберігати декілька посвідчень користувача - спектр застосування помітно збільшився. Деякі ліцензійні онлайн-казино навіть додали можливість реєстрації на своїх сайтах за допомогою “Дії”, а відшукати такі можна на rcgroup.com.ua.

Якщо не занурюватися в подробиці, то найпомітнішою зміною для пересічного користувача стане новий дизайн - відтепер “Дія” нагадує вже зі стартової сторінки більше схожа на багатофункціональний додаток, який одразу ж пропонує декілька категорій:

  • Нові повідомлення;
  • Мапу Пунктів Незламності;
  • Розділ “Що нового?”;
  • Популярні послуги.

Попередній головний екран, який зустрічав користувача одразу списком документів, тепер перенесено в нижнє навігаційне меню у відповідний розділ. Загалом відзначається, що застосунок тепер має власну персоналізовану стрічку, орієнтовану на конкретного користувача

На Diia Summit було зазначено, що за час повномасштабної війни у роботу сервісу було додано понад 70 нових можливостей, які спрощують та автоматизують низку процедур для українців.

Нові послуги

Однією з найобговорюваніших можливостей, яка зʼявилася у додатку, стала послуга для водіїв, яка дозволяє за допомогою “Дії” придбати або продати авто, отримати документи та автомобільні номери поштою. Процедура виглядає максимально простою - для продажу власного авто необхідно відшукати відповідну послугу у додатку, вказати його вартість, залишити свої контакти та ознайомитися з проєктом договору. Покупець проходить ті ж етапи. Нагадаємо, що це вже четверта послуга для водіїв у “Дії” - раніше вже можна було сплатити штрафи за порушення ПДР, замінити водійське посвідчення та скористатися шерингом авто.

Також презентовано оновлення для підприємців. Зокрема зміна даних про ФОП тепер не потребуватиме їх додаткового внесення, “Дія” підтягує дані автоматично. Також на етапі тестування знаходиться цілий комплекс нових послуг під загальною назвою еПідприємець. За словами авторів проєкту, він має відкрити нові можливості як для нових підприємців, так і для вже чинних бізнесменів.

Низка послуг була додана для моряків - за допомогою них тепер можна отримати необхідні документи та подати заявки. Зазначається, що функцій стане більше, а деякі лише на етапі розробки. Загалом же мобільний додаток на сьогодні вже поєднує в собі 14 документів та більше сотні сервісів, якими тепер можна користуватися онлайн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: