Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Технічні параметри та сфера використання затіняючої сітки

Більшість території нашої держави знаходиться в зоні ризикованого землеробства, що визначається континентальним кліматом з його достатньо різкими перепадами температур, які впродовж однієї доби можуть сягати 10-15°С, а влітку температура на відкритій ділянці може підніматися до +40°С. Саме тому у пересічних городників та досвідчених фермерів великою популярністю користується сітка затіняюча ціна якої є набагато меншою від корисного ефекту, який досягається завдяки використанню цього матеріалу. Головне завдання затіняючої сітки – зменшити об’єм ультрафіолетових променів, які в літню спеку можуть потрапляти на поверхню рослин, і з цим завданням сітка успішно справляється.

Технічні показники затіняючої сітки

Для виготовлення затіняючої сітки використовуються синтетичні волокна до яких задля досягнення більшого захисного ефекту виробники додають фольгу, зазвичай зеленого кольору, яка збільшує показники поглинання ультрафіолетових променів сонячного спектру. Між синтетичними волокнами сітки передбачені вільні комірки, через які певна кількість сонячного проміння все ж проникає до рослин.

Саме розмір та густина розміщення комірок визначає певні особливості щодо використання сонцезахисної плівки. Так:

  • плівку, що не пропускає 40-45 відсотків сонячних променів, аграрії використовують для літнього накриття культур, що полюбляють тепло;
  • плівку, яка здатна не пропускати від 55 до 70% ультрафіолетових променів сонячного світла, використовують від захисту висадженої розсади рослин від надто пекучих сонячних променів;
  • плівку яка не пропускає 75-85 відсотків сонячного світла використовують автомобілісти, захищаючи поверхню кузова транспортного засобу від вигорання під впливом сонячних променів.  

Плівка, яка здатна не пропустити до 95 відсотків ультрафіолетових променів, створюючи приємну напівтінь навіть під палючими сонячними променями, зазвичай використовують для створення навісів на пляжах чи для облаштування літніх майданчиків та альтанок.

Сфера застосування затіняючої сітки

Головною сферою, де використовується сітка затіняюча, є сільське господарство, адже саме аграрії гідно оцінили ефект від встановлення сітки, який дозволяє захистити городні рослини від вбивчої спеки та суттєво збільшує кінцевий урожай сільськогосподарських культур.

Сонцезахисну сітку використовують також в теплицях та парниках, на ягідниках (в першу чергу на ділянках, де вирощують полуницю) та в зимових садах (тропічним рослинам також шкодить надмірна кількість сонячного світла).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: