Що обрати — SEO чи PPC для розкрутки бізнесу у 2024 році

Оскільки контроль над маркетинговими бюджетами стає дедалі суворішим, задля забезпечення сталого зростання досвідчені компанії звертають більше

Оскільки контроль над маркетинговими бюджетами стає дедалі суворішим, задля забезпечення сталого зростання досвідчені компанії звертають більше уваги на SEO. Включення просування в органічному пошуку до загальної стратегії приносить значні вигоди з погляду економічної ефективності та збільшення цінності бренду. Це є корисним для покращення іміджу компанії в цілому. Ще одним важливим напрямом, який дозволить залишитися у пошуковій стрічці, є РРС-реклама. У світі цифрового маркетингу, що швидко змінюється, боротьба між SEO та PPC-рекламою продовжує еволюціонувати. Пропонуємо розібратися, якій з цих стратегій варто віддати перевагу.

Що нового в цифровому маркетингу у 2024 році

Серед головних трендів 2024 року спеціалісти виділяють декілька. По-перше, Google продовжує залишатися головним гравцем, контролюючи понад 90% світового ринку пошукових систем. Це підтверджує значущість як SEO, так і PPC на цій платформі.

По-друге, в пріоритеті залишається мобільна адаптація. Враховуючи, що більшість запитів користувача надходить з мобільних пристроїв, перехід Google до індексації з пріоритетом таких пристроїв став переломним моментом, який впливає на стратегії просування сайтів в органічному пошуку та результативність кампаній контекстної реклами.

По-третє, зростання популярності голосового управління та пристроїв з інтелектуальними помічниками змінює методи пошуку інформації, що впливає як на SEO, так і на PPC. Маркетологи адаптуються до цієї тенденції з огляду на запити користувачів. Вони все частіше спираються на алгоритми штучного інтелекту та машинного навчання для персоналізації контенту та оптимізації ефективності просування.

У чому переваги SEO

SEO сприяє створенню довгострокового авторитету та довіри серед користувачів за рахунок органічного ранжирування у пошукових системах. Це забезпечує стабільну видимість без потреби платити за кожен клік, як у випадку з PPC.

Цей метод розкрутки сайту має економічну ефективність у довгостроковій перспективі. Саме довгострокові переваги часто перевищують початкові вкладення, особливо для компаній, які прагнуть стійкої онлайн-присутності. Увага, яку Google приділяє якості, підштовхує до створення авторитетного та цінного контенту. І це допомагає стати лідером у галузі.

У чому переваги контекстної реклами

Запуск рекламних кампаній в пошуку забезпечує миттєву видимість на сторінках результатів видачі, це є гарантією того, що пропозиція буде негайно помічена цільовою аудиторією.

Платформи для контекстної реклами надають розширені можливості таргетингу, що дає можливість рекламодавцям адаптувати налаштування відповідно до демографічних даних, інтересів та онлайн-поведінки аудиторії.

Замовивши послуги контекстної реклами, підприємець може бути впевненим в тому, що його інвестиції не будуть марними. Адже грамотні спеціалісти, наприклад, у провідній компанії Wezom, збирають докладну аналітику, відслідковують ефективність реклами, оптимізують кампанії та адекватно коригують бюджети.

Яка тактика краща

У протистоянні між SEO та PPC у 2024 році немає єдиної відповіді. Компанії повинні уважно оцінити свої цілі, аудиторію та бюджет, щоб визначити, яку зі стратегій обирати. В умовах постійного розвитку цифрового ландшафту ключовим фактором для досягнення сталого успіху в Інтернеті є гнучкість та поінформованість. В ідеалі комбінація обох стратегій може створити комплексний підхід до інтернет-маркетингу з використанням сильних сторін кожного каналу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: