Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У МОЗ назвали основні проблеми у роботі київських військово-лікарських комісій

Новини Києва. Міністерство охорони здоровʼя проводить перевірку щодо роботи військово-лікарських комісій у Києві. Наразі відомство уже виявило низку проблем у роботі ВЛК та готує управлінські рішення.

Основні проблеми з роботою ВЛК у столиці окреслив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час ефіру на національному телемарафоні.

Міністр нагадав, що при проходженні медичного огляду для ВЛК відкривається відповідний медичний запис в електронній системі охорони здоров'я. І цей запис має бути закритий. Відповідно до нових правил закриття запису має відбутися протягом чотирьох днів.

За словами Ляшка, у січні вдалося добитися того, що проходження ВЛК вкладалося у чотири дні у 83% випадків, у лютому цей показник був ще результативніший – 92% випадків.

При цьому міністр наголосив, що деякі регіони суттєво вибиваються із загальної статистики. Зокрема, йдеться і про Київ.

Як пояснив Ляшко, найбільш критичною проблемою у столиці є те, що лікарі ВЛК залишаються при центрах комплектування. Це створює затримки у проходженні ВЛК на етапі, коли людину, яка проходить медогляд у центрі комплектування, відправляють на додаткові аналізи і обстеження.

"Військовозобов'язаний ходить по різних закладах охорони здоров'я, а потім має повернутися. Повинен бути закріплений заклад, де можна повністю закрити весь комплекс необхідних  досліджень", – пояснив Ляшко.

Також міністр вказав на те, що комісії подекуди працюють не повний день. Наприклад, часто комісії закриваються о 14 годині. Ляшко наголосив, що це суперечить прописаним Міністерством охорони здоров'я нормам.

Зараз, за словами міністра, МОЗ працює над вирішенням організаційних питань, завдяки яким вдасться забезпечити чіткий та швидкий процес проходження медогляду. Також Ляшко зазначив, що відомство планує після вирішення першочергових проблем детально розглянути кожне звернення з гарячих ліній МОЗ та нацслужби здоров'я щодо якості проведення медоглядів.

"У нас є можливості і компетенція перевірити, що відбувається у кожній комісії", - запевнив міністр та додав, що за результатами перевірки будуть ухвалені управлінські рішення.

Він наголосив, що МОЗ передбачило необхідне фінансування, щоб військовозобов'язані проходили ВЛК без затримок. Тому наразі питання залишається за менеджерами та власниками конкретних медзакладів.

Нагадаємо, 4 березня стало відомо, що МОЗ створює робочу групу для перевірки роботи військово-лікарських комісій у столиці. Міністр Віктор Ляшко підписав відповідний наказ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: