Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вибір ліри для вашого інструмента: що радять фахівці

Перед кожним духовиком рано чи пізно постає питання вибору першої ліри https://muzline.ua/liri/. Для тих, хто не орієнтується в специфічній термінології духових музичних інструментів, ліра - це спеціальна підставка для нот, яка кріпиться безпосередньо на корпус труби, туби або тромбона і дозволяє обійтися без пюпітра або іншої підставки для нот. Якщо ця тема торкається вас безпосередньо або зацікавила вас, ласкаво просимо до експертного огляду від інтернет-магазину Музлайн

ліра

Які особливості мають сучасні ліри 

Ліри для духових інструментів не мають якогось певного суворого стандарту - усі тримачі схожі між собою та мають класичну ліроподібну форму, а ось кріплення для інструментів - це ноу-хау яке кожен бренд впроваджує на власний розсуд. Так, наприклад існують кріплення наступних типів: 

  • прищепка або кліпса; 
  • кожух; 
  • зажим з гвинтовим регулятором; 
  • невидимка; 
  • кронштейн. 

Кожен з різновидів орієнтований на свій інструмент, але від виробника до виробника вони можуть розрізнятися способом адаптації до конкретного виду. Головне, щоб кріплення було міцним, надійним та мало можливість регулювати положення, аби музикант міг поставити ноти не так як єдине можливо, а так, як треба йому в конкретній ситуації. За іронією саме кріплення є найвразливішою частиною будь-якої ліри, тому встановлювати та знімати підставку для нот треба обережно, аби не пошкодити кріплення і не подряпати сам інструмент. 

Яку ліру вибрати - дорогу чи дешеву 

Попри те, що цей аксесуар можна носити у кишені, вартість його буває не така вже і маленька, особливо, якщо мова йде про моделі, розраховані на професійного користувача. Але на ринку представлені не лише дорогі ліри, а й і їхні дешеві конкуренти. 

В чому крім ціни полягає різниця між ними? Вважається, що вона торкається в першу чергу якості сплаву, з якого виготовляють ліру, надійності всіх механічних частин, естетичності та універсальності. Але як демонструє практика, прямої кореляції між ціною ліри та користувацьким досвідом музиканта не існує, тож на думку фахівців інтернет-магазину Muzline, вибір дорогої чи дешевої ліри це питання виключно пріоритетів, бажання та можливості купити більш дорогий або більш дешевий аксесуар. 

купити ліру

Звичайно, без ліри можна обійтися, використовуючи замість неї стандартну підставку для нот або оркестровий пюпітр, але досвідчені музиканти радять мати в арсеналі девайс, який дозволить вам встановити ноти перед собою у будь-яких умовах, та у будь-якій ситуації, тим більше що коштує це не так вже й багато.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: