Завантаження ...
Новобудови Києва

Що таке фіброаденома молочної залози?

Фіброаденома молочної залози, на сьогодні, поширене захворювання серед жінок віком від 30 до 50 років. Це доброякісна пухлина, яка складається з залозистої та фіброзної тканини, яка приносить дискомфорт, але дуже рідко призводить до раку. Якщо вас турбують симптоми, характерні для даного захворювання, то рекомендуємо звернутися до центру “Лелека” https://leleka.com.ua/ua/directions/surgery/fibroadenoma-molochnoi-zalozi/, де проведуть ретельне обстеження та призначать ефективне лікування.

Симптоми та діагностика фіброаденоми

Захворювання зазвичай не викликає значних симптомів, але деякі жінки можуть відчувати наступне:

  1. Якщо ви помітили ущільнення молочної залози, яке легко промацується, але не викликає значного дискомфорту, то краще зверніться до лікаря.
  2. Фіброаденома не викликає болю, але може здаватися, що в грудях чужорідне тіло.
  3. Пухлина зазвичай не щільна та легко мігрує під шкірою.
  4. Ущільнення може зменшуватися або збільшуватися під впливом гормональних змін (наприклад, під час менструального циклу).

Для постановки діагнозу лікарі використовують різноманітні методи, а саме:

  1. УЗД. Допоможе визначити розміри та структуру новоутворення.
  2. Мамографія. Призначається жінкам старшої вікової групи для підтвердження діагнозу.
  3. Біопсія. Необхідна для того, аби взяти тканину для мікроскопічного дослідження, що повністю виключає наявність злоякісності пухлини.

Не ігноруйте проблему на початковій стадії, щоб уникнути ускладнень на подальшого раку грудей.

Лікування та прогнози

Методи лікування фіброаденоми можуть бути різними в залежності від розміру та симптомів утворення. Вони можуть включати в себе:

  1. Спостереження. Якщо захворювання має маленькі розміри та не приносить дискомфорту, лікарі можуть призначити регулярне обстеження з періодичним УЗД й мамографією.
  2. Медикаментозне лікування. Сюди входять гормональні препарати, які регулюють ріст пухлини.
  3. Хірургічне втручання. Лікарі будуть рекомендувати це в тому випадку, якщо фіброаденома приносить значний дискомфорт, швидко росте та у пацієнтки є схильність до раку молочної залози.
  4. Кріо-та лазеротерапія. Інвазивне видалення пухлини, що несе в собі мінімальний ризик здоров’ю пацієнта.

Прогноз для більшості пацієнтів буде сприятливий, адже пухлина зазвичай не перетворюється на злоякісну. Однак, потрібно вчасно проходити обстеження для виявлення можливих змін.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: