Завантаження ...
Новобудови Києва

Як вибрати якісний алкотестер для особистого користування?

Бувають у житті ситуації, коли потрібно знати точно про наявність в організмі людини алкоголю, а також про його кількість. При цьому таке знання і розуміння потрібне не будь-якій державній інстанції або при медичних тестах на роботі, а для себе особисто. Це може бути необхідно, коли плануєш сісти за кермо автомобіля, після гуляння, яке не так давно пройшло, для контролю алкозалежного члена сім'ї або неслухняного підлітка, може, і в інших ситуаціях.

У цьому випадку допоможе спеціальний компактний прилад - алкотестер персонального типу. Таку якісну модель можна знайти на сайті - https://alctest.com.ua, що спеціалізується на реалізації різних за призначенням алкометрів. Давайте розглянемо питання, як купити алкотестер для себе особисто, які бувають їхні види, що потрібно знати під час вибору, та інші теми.   

666173d2c1099.webp  

Типи персональних алкометрів

Чого ми чекаємо від персонального алкометра? Щоб він був точним, недорогим, ним було легко користуватися, а результати тесту виходили відразу і їх було легко зрозуміти. Однак до алкотестерів для особистого використання можна віднести кілька базових типів, залежно від принципу роботи:

  • напівпровідникові моделі - застосовуються в 90-95% усіх таких пристроїв, їхня головна перевага - порівняно низька ціна, однак і мінусів вистачає: низька продуктивність, зниження точності в разі проведення двох тестів поспіль, залежність точності від температури довкілля, невибірковість до етилового спирту;
  • електрохімічні варіанти - напівпрофесійного типу, розраховані на кілька вимірів на добу (до п'яти або десяти), з високою точністю, незалежністю точності від температури, суворою вибірковістю до етанолу, але є і недолік - ціна вища, ніж у попередньої моделі і взагалі в класі.

Це базові типи персональних алкометрів. Щоб точно зрозуміти, який вам необхідний, варто врахувати особливості вибору.

666173ff2ab85.webp

Особливості вибору алкотестера для власних потреб

Якщо ви вирішили купити алкотестер для себе особисто, то яку модель вибрати в цій ситуації? Звичайним критерієм вибору є оптимальне поєднання якості та ціни. Тут також можна розділити алкометри з точки зору цих параметрів, а саме:

  • дуже дешеві напівпровідникові варіанти, що мають низьку точність, деякі моделі можуть давати хибні свідчення в обидва боки;
  • середні за ціною прилади на напівпровідниковому принципі роботи, мають кращу точність, обмежені 1 або 2 тестами на добу;
  • якісні напівпровідникові персональні алкотестери, також мають обмеження на кількість вимірів на день, але кращу точність, ціна вже вища, але це позитивно позначається на параметрах приладу;
  • електрохімічні моделі професійного типу, але бюджетні, за ціною можна порівняти з хорошими алкометрами на напівпровіднику, тут усі показники кращі і точність, і продуктивність, однак за це доведеться заплатити.

Тому вибирати алкотестер слід залежно від ваших фінансових можливостей. Якщо коштів на купівлю обмежено, то оберіть середній або хороший варіант напівпровідникового приладу. Кількості вимірювань на день до двох цілком вистачає для особистих потреб.

3.jpg

Якщо коштів достатньо, то купіть бюджетну електрохімічну модель, це найкращий варіант у сегменті, але він і дорожче за всіх коштує. На практиці цілком вистачає для персональних цілей якісного алкометра на напівпровіднику.

А якщо ви не хочете витрачатися і готові придбати зовсім дешевий прилад, то врахуйте, що в жертву тут віддається точність. Довіра до показань такого алкотестера має бути обережною, з урахуванням низьких характеристик.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: