Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Російський авіаудар по «Новій пошті» в Харкові: У лікарнях досі лежать 8 постраждалих

Харківські медики надають допомогу всім пораненим під час російського обстрілу Слобідського району

У Харкові в лікарнях залишаються 8 постраждалих внаслідок російського обстрілу «Нової пошти» у Слобідському районі міста.

Як передає кореспондент «Думки», обстріл стався вчора, 30 червня, у Слобідському районі Харкова.

Російська авіабомба була запущена з території Бєлгородської області росії. Відстань між місцем запуску та місцем влучання становила близько 70 км. У Харкові під російський авіаційний удар безпосередньо потрапило вантажне відділення «Нової пошти». Там згоріли вщент 8 вантажівок, ще 5 – були значною мірою пошкоджені.

На місці також поранення отримали 10 людей, у тому числі 8-місячне немовля. Ще одна людина, це був водій поштової вантажівки, загинув. У момент обстрілу він знаходився біля автомобілю. Російська авіабомба ФАБ-500 із універсальним модулем корегування та планерування влучила в його автомобіль. Внаслідок вибуху тіло чоловіка відкинуло на кілька десятків метрів від епіцентру удару. Чоловік, який працював на пошті, загинув миттєво.

Російський обстріл спричинив кілька осередків займання, горіли самі автомобілі та деякі палети з посилками. Площа пожежі становила близько 200 кв. м. Кілька екіпажів ДСНС, котрі прибули на місце події, протягом години загасили усі осередки займання.

Кількість поранених могла бути більшою, оскільки внаслідок обстрілу була значно пошкоджена будівля «Нової пошти». Однак після оголошення повітряної тривоги працівники одразу перейшли в укриття.

Крім «Нової пошти», внаслідок вибуху важкої бомби були пошкоджені житлові будинки, адміністративні приміщення та будівля поліклініки. Там були вибиті шибки.

Станом на ранок 1 липня у харківських лікарнях перебували 8 постраждалих внаслідок російського авіаудару 30 червня по Слобожанському району міста. Серед госпіталізованих було двоє неповнолітніх. Однак 8-місячне немовля вже сьогодні готували до виписки та планували відпустити додому під амбулаторний нагляд лікарів.

Один із поранених чоловіків, 58-річний працівник пошти, у якого було діагностовано вибухове поранення, перебуває у важкому, однак стабільному стані. П’ятеро повнолітніх постраждалих перебувають у середньому стані, їхньому життю нічого не загрожує. Стан 16-річного хлопця — стабільний, із позитивною динамікою.

За словами начальник Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, російських обстріл буде розслідуватися як воєнний злочин російських окупантів. Зокрема, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством людини). Із місця скоєння злочину криміналісти вилучили, у тому числі, уламки російської ФАБ-500 із УМПК. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия