Завантаження ...
Новобудови Києва

У Дніпрі знизилася кількість автохамів: про що говорять цифри

Сума штрафів за неналежне паркування у Дніпрі сягає кількості мільйонів гривень

У Дніпрі, де питання парковок завжди стояло настілки гостро, що навіть ставало предметом передвиборчих політичних баталій, раптом зафіксували різке зниження кількості автохамів. Тільки за останній місяць кількість порушників паркування знизилося на 15%. Новини Дніпра свідчать, що на це вплинули кілька факторів.

У Дніпровській міській раді впевнені, що свідомість водіїв зростає завдяки ефективній роботі пакувальної інспекції. Щоправда, достеменно невідомо, завдяки якій саме роботі. Кожного тижня інспекціє розміщує у соцмережах ТОП-автохамів, роблячи власників водіїв-порушників знаменитими на все місто. Можливо, на думку міськради, це стимулює власників транспортних засобів бути більш чемними, але насправді це дуже сумнівно. Як би там не було, якщо у травні кількість зафіксованих порушень була 10 тисяч, то у червні ця цифра знизилася до 8,5 тисяч випадків.

А можливо, все ж таки великі штрафи, які суттєво б’ють по гаманцю, більш ефективний спосіб у боротьбі з порушеннями. Як зазначає видання «Відомо», у червні до бюджету міста було перераховано 2 млн грн. евакуйовано на штраф-майданчики було понад 350 автомобілів. Щоправда, як свідчать статистичні дані, приблизно така ж сума штрафів була і у попередні місяці. Стабільності у цьому питанні в Дніпрі можна тільки позаздрити, хоча люди звичайно воліли б уникати фінансових покарань.

При цьому самі комунальники зізнаються, що ефективно виявляти і карати порушників правил паркування у місті допомагають самі місцеві жителі. Щомісяця понад 300 звернень надходить до інспекції саме від містян. Часто вони скаржаться не тільки на водіїв, які поперек дороги и на пішохідному переході кидають автівки як попало, а й маякують про порушення в спальних районах, де через автохамів не можуть заїхати у двір ані швидка допомога, ані пожежні. Та й аварійні бригади теж змушені якось викручуватися у подібних ситуаціях.

Але, якщо брати червень місяць, то зниження кількості порушень може бути пов’язане з тим, що багато хто їдуть у відпустку, або переселяються на дачі, і загальна кількість автомобілів у місті зменшується. Проте сама проблема, незважаючи на покращення показників, для Дніпра стоїть доволі гостро. Вартість паркування висока, кількість паркувальних місць хоча і збільшується, але не покриває нагальних потреб, хоча іноді все ж таки причина порушень у загальній культурі водіїв.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: