Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Зварювальний апарат для домашнього майстра – який купити



У приватному будинку, власній майстерні або гаражі без такого інструменту, як зварювальний апарат, складно обходитися. Він допомагає швидко зібрати металеві конструкції, відремонтувати кузов автівки, провести ремонт системи опалення, розрізати та розібрати старі каркаси. Призначення апарату для зварювання теж різне – використовується для технологій з’єднання або різки металів різної товщини.

Залежно від видів роботи виділяють кілька різних систем. Найкращі моделі зварювальних апаратів для домашнього майстра представлені на сайті Paton. Яку б з них Ви не обрали, обов’язково отримуєте гарантію від виробника та довготривалий термін служби. Про інші важливі критерії детальніше розкажуть характеристики, вказані на сайті.

За якими характеристиками вибрати зварювальний апарат

Будемо відштовхуватися в першу чергу від того, що в побуті вкрай рідко використовують великі професійні агрегати. Вони мають незручні габарити та працюють за допомогою газу, що ускладнює дотримання безпеки експлуатації.

Для приватної майстерні актуальні такі види:

  1. Зварювальні трансформатори – перетворюють високу напругу на низьку. Для роботи вдома практично не використовується, бо є компактні моделі з вищим ККД.
  2. Зварювальні випрямлячі – також працюють за принципом перетворення, а саме переводять змінний струм у постійний. Серед переваг можна назвати якісний шов та можливість з’єднувати різні види металів, у тому числі зварювати чавун. Недоліки – потреба в охолодженні, високе споживання електроенергії, незручні габарити.
  3. Зварювальний напівавтомат – один з оптимальних типів для домашнього майстра. Зварювання відбувається з використанням аргону або вуглекислого газу. Замість електродів застосовується дріт. Майстер легко зробить прямий якісний шов для будь-якого типу металів. Відрізняється дорого вартісними компонентами.
  4. Зварювальні інвертори – це найсучасніший тип інструменту слюсара. Не потребує складних навичок, має зручне керування потужністю, компактний розмір, знижує розбризкування металу, енергоефективний та надійний в експлуатації. Цей тип зварювальних апаратів хоч і не вважається професійним, але може працювати довгий час без жодних перегрівів.

Які додаткові параметри бажано врахувати

Якщо Ви зібралися купити зварювальний апарат з розрахунком на майбутнє, то простіше за все зробити замовлення в магазині paton.ua. Тут зібрані універсальні сучасні розробки та інженерні рішення, що значно полегшують виконання зварювальних робіт.

У звичайних умовах цілком достатньо однофазного зварювального апарату на 220 В. Робота від звичайної розетки значно полегшує користувацький досвід, проте для зварювання металів більшої товщини можуть знадобитися трифазні пристрої на 380 В.

Також бажано зважати на цикл безперервної роботи, втім у домашніх умовах може цілком вистачити 4 хвилинний апарат. Водночас для професійного зварювання краще обирати більший інтервал.

Усі агрегати ММА, TIG, MIG-MAG в домашньому використанні мають бути до 160 Вт. Більша потужність для домашнього використання не знадобиться. Але її слід обирати ретельно, оскільки коли не ватт не буде достатньо, додати не вдасться – доведеться купувати новий пристрій. Тож краще з покупкою не поспішати, ретельно вивчити характеристики, або навіть проконсультуватися додатково.

Де купити багатофункціональний зварювальний апарат

Безліч професійних рішень пропонує https://paton.ua – магазин доступних та ефективних інструментів, з якими значно легше виконувати роботи будь-якої складності. Інверторні зварювальні апарати зараз найбільш актуальні не тільки завдяки балансу ціни та якості, а й за рахунок ощадливості, зручності керування, високої продуктивності. В асортименті є цікаві пристрої для мікрозварювання, плазморізи, агродугові апарати та комплекти для зварювання. Paton допоможе правильно організувати робочий простір та замінити застаріле обладнання на потужні сучасні прилади. Більше подробиць можна довідатися у консультантів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия