Чи може допомогти прийом риб’ячого жиру від високого холестерину?

Дослідження виявило, що добавки омега-3 знижують генетичний ризик високого рівня загального холестерину, ЛПНЩ і тригліцеридів.

Дослідження виявило, що добавки омега-3 знижують генетичний ризик високого рівня загального холестерину, ЛПНЩ і тригліцеридів. Добавки з риб’ячим жиром – це багатомільярдна індустрія в США та за кордоном, де приблизно двоє з кожних 25 людей вживають популярні таблетки омега 3.

І нове дослідження Університету Джорджії може спонукати нову групу населення також почати вивчати добавки: людей із генетичною схильністю до високого рівня холестерину. Використовуючи генетичні дані понад 441 000 учасників, дослідники розрахували оцінку для прогнозування генетичної ймовірності високих рівнів загального холестерину, високого рівня холестерину ЛПНЩ (який часто називають «поганим» холестерином), тригліцеридів і холестерину ЛПВЩ (або «хорошого»). холестерин).

«Останні досягнення в генетичних дослідженнях дозволили нам передбачити генетичний ризик високого рівня холестерину в когось», — сказав Ітан Сун, нещодавній докторант кафедри генетики UGA. «Але поточний прогноз має місце для вдосконалення, оскільки він не враховує індивідуальні відмінності у способі життя, наприклад прийом добавок риб’ячого жиру».

Дослідники виявили, що учасники, які повідомили про прийом добавок з риб’ячим жиром, мають нижчий рівень ліпідів у крові, ніж передбачалося, особливо загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів.

«Наше дослідження показує, що врахування способу життя покращить генетичні прогнози», — сказав Кайшонг Є, відповідний автор дослідження та доцент кафедри генетики Франклінського коледжу мистецтв і наук UGA. «Наші результати також підтверджують, що добавки з риб’ячим жиром можуть протидіяти генетичній схильності до високого рівня холестерину».

Риб'ячий жир нейтралізує вплив сімейної історії високого холестерину

Ні для кого не секрет, що високий рівень холестерину шкідливий для організму. Артерії починають тверднути, і ризик інфаркту чи інсульту зростає.

Хоча здорове харчування та фізичні вправи можуть допомогти запобігти цьому, Центри з контролю та профілактики захворювань підрахували, що понад 86 мільйонів дорослих американців — або приблизно кожен четвертий — мають високий рівень холестерину.

Ще мільйони людей піддаються ризику розвитку високого рівня холестерину через низку факторів, у тому числі один, який вони не можуть контролювати: генетику.

Прийом риб’ячого жиру пов’язаний зі зрушенням у бік здорового ліпідного профілю». —Кайсюн Є, Франклінський коледж мистецтв і наук. Для людей, у чиїх родинах був високий рівень холестерину, результати дослідження пропонують ще одну можливість допомогти зберегти своє здоров’я.

«Вживання риб’ячого жиру пов’язане зі зміною здорового ліпідного профілю», — сказав Є. Дослідники також проаналізували вплив риб’ячого жиру на рівень холестерину ЛПВЩ і виявили, що добавки корисні для підвищення так званого «хорошого» холестерину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: