Завершив кар'єру в збірній України, Андрій Пятов в останньому матчі побив легендарний рекорд Шовковського

Голкіпер "Шахтаря" вийшов на перше місце за кількістю "сухих" матчів.

Голкіпер "Шахтаря" вийшов на перше місце за кількістю "сухих" матчів.

Збірна України здобула другу перемогу у новому розіграші Ліги Націй. У другому поєдинку українці розгромили команду Вірменії з рахунком 3:0.

Матч проти Вірменії став останнім для голкіпера Андрія Пятова у збірній Україні. Ще перед поєдинком воротар анонсував, що припинить виступи у національній команді.

 

Пятов провів "сухий" матч проти Вірменії, який став історичним для збірної України. І побив рекорд легендарного голкіпера Олександра Шовковського.

Перед поєдинком проти Вірменії і Пятов, і Шовковський мали по 46 кліншитів у кар'єрі. І лише завдяки перемозі 3:0 у заключному для себе поєдинку Пятов випередив ексворотаря "Динамо", що нині працює у тренерському штабі збірної України.

  • 47 кліншитів: Андрій Пятов (102 матчі)
  • 46: Олександр Шовковський (92)

Рекорд Шовковського тримався упродовж десяти років. Останній матч легендарний голкіпер провів у лютому 2012-го - перемога над Ізраїлем у товариському матчі з рахунком 2:3.

Після матчу з Андрієм Пятовим емоційно попрощалися гравці збірної України. Воротаря підкидали у повітря, дякуючи за роки кар'єри у національній команді.

Коментуючи своє закінчення кар'єри у збірній України, Пятов наголосив, що на початку навіть не міг очікувати, що зіграє за національну команду так багато матчів. Поєдинок проти Вірменії став для Пятова 102-м у кар'єрі.

 

"Навіть мріяти не міг. Але я зрозумів, що мрії здійснюються, якщо правильно все робити та готуватися. Тож гадаю, що на це заслужив. У мене було таке відчуття, неначе перший матч за збірну зіграв. Було тремтіння, але я розумів, що сконцентрований та готовий зіграти, хотів вийти на поле. Ми перемогли, і я радий, що це випало на мій останній матч", - сказав Пятов в інтерв'ю "Футбол 1".

 

Андрій Пятов у збірній Україні: що відомо

  • Пятов дебютував за збірну України 22 серпня 2007 року у товариському матчі проти Узбекістана (2:1). Він також потрапив у заявку жовто-синіх на чемпіонат світу-2006, однак не провів на полі жодного матчу.
  • Перший офіційний поєдинок за збірну Пятов зіграв у жовтні 2007 року проти команди Фарерських островів (5:0). Загалом на його рахунку 102 матчі, у яких він пропустив 83 м'ячі.
  • Пятов - учасник чемпіонату світу-2006, основний голкіпер на чемпіонатах Європи у 2012 та 2016 роках.
  • За кількістю матчів за національну команду Пятов - у топ-4. Вище за нього лише Анатолій Тимощук (144), Андрій Шевченко (111) та Андрій Ярмоленко (108).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: