Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шоколад, кетчуп, зеленка: як випрати найбезнадійніші плями

Шоколад, кетчуп, зеленка: як випрати найбезнадійніші плями фото

Плями від шоколаду, ягід, вина багато хто вважає не випрати, а речі, забруднені цими барвниками, безнадійно зіпсованими. Але, насправді, плям, яких неможливо позбутися не так багато. Для інших є безліч хитрощів, випробуваних часом. І для цього не завжди потрібний модний розрекламований порошок: деякі «бабусині» способи працюють анітрохи не гірше. Метод прання залежить від причини забруднення.

Лак для нігтів

Врятувати блузку чи джинси від випадково розлитого лаку допоможе ацетон. Змочіть у ньому ватяний диск, потім підкладіть під пляму шматочок бавовняної тканини і потріть забруднене місце. Після цього одяг у окріп на кілька годин, витирайте звичайним способом і прополощіть у холодній воді.

Іржа

Справжній ворог іржавих плям – кислота. Але варто пам’ятати, що діяти потрібно акуратно, інакше є ризик зіпсувати одяг. Розведіть лимонний сік кількома ложками холодної води, потріть тканину з вивороту і залиште на кілька годин, потім випрати.

Зеленка

Ефективний антисептик може майже безнадійно зіпсувати одяг, але спосіб впоратися з плямою від зеленки все ж таки є. Обробіть забруднену ділянку перекисом водню, залиште на 10 хв і витирайте у холодній воді.

Шоколад

На дитячому одязі найчастіші гості плями від шоколаду. Спробуйте засипати забруднену ділянку сіллю, залити теплою водою і залишити на півгодини, потім випрати. Якщо це не допомогло, змочіть його теплим 1,5% розчином нашатирного спирту або розчином оцту і спирту.

Помада

Сліди від неї можуть з’явитися не тільки на чоловічій сорочці, один необережний рух з’являється на шарфі або жакеті. Щоб випрати помаду, знадобиться зубна паста. Нанесіть її на ватний диск і втирайте, поки пляма не зникне. Потім випрати в холодній воді.

Томатний соус

Кетчуп або томатна паста залишають на одязі яскраві плями, але, на щастя, впоратися з ними зовсім нескладно. Головне обробити забруднення до того, як природний пігмент міцно в’ївся в структуру тканини. Засипте пляму содою або рідиною для миття посуду, потім прополощіть під струменем холодної води і випрати.

Чорнило

Паста від ручки видалити досить складно, пігмент швидко вбирається у структуру тканини. Постарайтеся видалити забруднення якнайшвидше: для цього буде потрібно спирт. Він розчинить забруднення, після чого одяг потрібно промити великою кількістю холодної води.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: