Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лайфхаки: як швидко відіпрати шторки для душу

Лайфхаки: як швидко відіпрати шторки для душу  фото

Шторки для душу захищають стіни та підлогу, адже вапняний наліт зазвичай утворюється через жорстку водопровідну воду. За відсутності регулярного прання шторки можуть стати справжніми розсадниками бактерій та хвороботворних грибків, що призводять до появи цвілі.

Шторки також часто покриваються нальотом чи навіть іржею. Чим відмити бруд і цвіль, розповіло видання Express.

Дослідження, проведене компанією Safe Home, показало, що шторки для душу містять у 60 разів більше мікробів, ніж сидіння унітазів.

"Душові фіранки на перший погляд можуть здаватися не такими вже й брудними, однак вони накопичують багато бактерій, що зрештою спричинюють появу плісняви", – зазначили експерти з прибирання Daily Poppins.

Найкраще чистити шторки вручну. Один доступний інгредієнт допоможе швидко відмити та дезінфікувати поверхню.

Крок 1. Зніміть штору зі штанги і наповніть ванну теплою водою. Додайте у воду ¼ склянки харчової соди і трохи прального порошку.

Крок 2. Змішуйте інгредієнти до утворення піни та замочіть шторку у ванній. Після цього ополосніть її під проточною водою. Сушити шторку краще на свіжому повітрі.

Можна також використати саморобний спрей. Наповніть пляшку з розпилювачем теплою водою та рідким милом, а потім вичавіть у суміш половину лимона. Розпиліть розчин безпосередньо на вологу або суху шторку для душу та лишіть на 5-10 хвилин. Протріть поверхню вологою губкою.

Періодично слід мити всю штору гарячою водою за допомогою насадки для душа. Ванні кімнати мають добре провітрюватися, щоб всі поверхні могли висохнути. Надмірна вологість є основною причиною появи та розмноження бактерій

Хлорований відбілювач експерти використовувати не радять – він може спричинити пожовтіння шторки та навіть зіпсувати зовнішній шар матеріалу. Під час машинного прання слід додати білий оцет разом із невеликою кількістю миючого засобу. Це природна та екологічно чиста альтернатива відбілювача.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: