Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як уникнути вигоряння на роботі: поради психолога

Як уникнути вигоряння на роботі: поради психолога фото

Вигоряння на роботі – поширена проблема, з якою стикаються багато людей. Це суміш фізичного, емоційного та когнітивного виснаження. Людина в цей момент перестає реагувати на різні події, з’являється байдужість до життя. Психологи впевнені, що це можна запобігти. Для цього необхідно розробити систему пріоритетів, розповідає лікар психолог.

Вона додала, що в цей період людині потрібен відпочинок та спокій. Будуть корисними виїзди на природу, прогулянки з домашніми тваринами, подорожі. Крім того, варто відстежувати свої почуття та сигнали тіла.

Фахівець також порекомендувала проясняти мотиви, цілі та очікування від будь-якого контакту, бо саме у спілкування з оточуючими людина, як правило, вкладає багато душевних сил. Психолог також вважає, що потрібно зменшити кількість спілкування з людьми, які викликають негативні емоції.

Після відпочинку та відновлення важливо не допускати граничного емоційного виснаження, додала лікар. І важливо зміцнювати внутрішні ресурси. Для цього необхідно змінити своє ставлення до стресу, запланувати нові цілі та завдання для життя. Ще слід освоїти навички саморегуляції, наголосила психолог. За її словами, це можуть бути будь-які дихальні вправи, медитація, аутогенне тренування.

Для того, щоб знову набути відчуття безпеки, потрібно зробити генеральне прибирання або перестановку в квартирі, створити затишок і комфорт. Також важливими є повноцінний сон, регулярне харчування, фізична активність, розслаблюючі процедури, прогулянки та гармонія з природою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: