Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що зробити восени, щоб колорадські жуки забули дорогу на ваш город?

Що зробити восени, щоб колорадські жуки забули дорогу на ваш город? фото

Аграрії поділилися корисними порадами для дачників, які допоможуть захистити їх врожай від надокучливих колорадських жуків.

Ці методи мають потенціал позбавити ваші грядки від цих шкідників на протязі кількох років.

Перш за все, ви можете залишити жуків без їжі, коли вони готуються до зимового періоду. Перед збиранням картоплі рекомендується прибрати бур'яни та залишки рослин, а потім підпалити їх.

Важливо також окропити грунт щедрим 4-відсотковим розчином курячого посліду. На одну сотку необхідно орієнтовно 80 відер. Через сім днів ділянку слід перекопати.

Ще одним ефективним методом є глибоке перекопування ділянки під час пізньої осені разом з цибулевим чи часниковим лушпинням. Таким чином, шкідники, які залишилися в землі для зимування, будуть знищені.

Дачникам також рекомендується рівномірно розподілити золу по своїй ділянці або обрискувати грядки восени водою з додаванням аміаку, що призведе до загибелі від 80 до 100% колорадських жуків.

Ще однією ефективною порадою від аграріїв є використання приманки для шкідників, які ще не пішли на зимування. Ви можете знищити їх великою кількістю за допомогою цього методу. Після збору картоплі розташуйте відходи від її обробки на шматку заліза або поліетилену, подрібніть їх та розподіліть рівномірно, а потім залиште на одну добу. Багато жуків зберуться до приманки і можуть бути легко видалені.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: