Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Це не рецепт, а просто бомба!

Це не рецепт, а просто бомба!  фото

Дуже смачна та оригінальна страва виходить з простих продуктів, які зазвичай є у кожного на кухні. Але вигляд страви настільки презентабельний, що її не соромно подати й на святковий стіл.

Здавалося б картопля та фарш: ну що тут можна вигадати? Але варто тільки спробувати приготувати за цим рецептом, щоб зрозуміти, наскільки це оригінально та смачно.

Рецепт

Картопля приблизно 1 кг

Молоко 5 столових ложок

Вершкове масло 30 г

Кріп маленький пучок

Фарш з будь-якого м’яса

Цибуля ріпчаста 1 штука

Сир 50 г

Яйце 1 жовток

Сіль, перець на ваш смак

Готуємо

Почищену та нарізану на невеликі шматки картоплю відваріть у підсоленій воді, а потім злийте воду та додайте до неї тепле молоко та вершкове масло й зробіть пюре. У готове пюре додайте дрібно порізаний кріп. Пюре не повинно бути рідким, тому що в нього потрібно буде загортати фарш.

Тепер займіться фаршем. Перемеліть на м’ясорубці фарш з будь-якого м’яса або з м’ясного асорті. Вимісіть його до однорідності.

Картопляні кульки

Картопляні кульки з фаршем

Поріжте дрібно цибулю та змішайте її з фаршем, а потім з 1/6 цієї маси сформуйте спочатку коржик. Покладіть у нього шматочок сиру, а потім сформуйте кульку. Таких кульок, відповідно, у вас вийде 6 штук.

Зробіть з картопляного пюре 6 круглих коржиків такого розміру, щоб у можна було в нього вкласти та загорнути м’ясну кульку.

У кожен коржик покладіть м’ясні кульки, які загорніть також у формі кульки.

Деко духовки або форму для випікання змастить рослинною олією або вершковим маслом та викладіть на нього картопляні кульки.

Тепер змастіть кульки за допомогою кухарського пензлика збитим жовтком.

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів та поставити туди деко з картопляними кульками на 35 хвилин.

Подавайте страву з улюбленими соусами та сметаною.

Автор: Марина Кужненкова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: